EUROPSKI DINAMO

DINAMO - ANDERLECHT 0:0 Modri bez poraza do proljeća u Europi

Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKI prvak Dinamo bez poraza je završio svoju jesensku avanturu u Europa ligi. Belgijski Anderlecht izdržao je napade Modrih i odigrao 0:0 na Maksimiru pred 12.170 gledatelja uz povremeni snijeg te temperaturu na ništici. 

Momčad Nenada Bjelice imala je inicijativu, lepršavo su ponovno djelovali Amer Gojak i Dani Olmo od kojih je dolazila najveća opasnost po Belgijce koji su u ovoj utakmici odlučili izmiksati sastav.

Bjelica krenuo s najjačim snagama, gosti rotirali sastav

Zato je Dinamo krenuo s najjačim snagama, Bjelici je tek falio suspendirani kapetan Arijan Ademi.

GNK Dinamo Zagreb - RSC Anderlecht Live Score

Najvažniji trenutak utakmice zbio se u 16. minuti. Tada je Izet Hajrović isprovociran od Antonija Milića što je BiH nogometašu donijelo žuti karton.

Hajrović isprovociran od Milića: Otpao za prvu proljetnu europsku utakmicu

To znači da Dinamo na njega neće moći računati u prvoj utakmici nokaut faze Europa lige u proljeće, a hrvatski reprezentativac Antonio Milić, bivši igrač Hajduka, do kraja utakmice je morao trpjeti zvižduke navijača Dinama svaki put kada bi primio loptu ili bio u akciji. To se pokazalo i u 70. minuti kada je izašao s terena.

 

Potencijalni problem za Bjelicu je ozljeda kuka Marina Leovca koji je ostao u svlačionici na poluvremenu. Ušao je pouzdani Amir Rrahmani, a Dinamo će tek provjeriti kakvo je stanje lijevog beka pristiglog iz Rijeke ovoga ljeta.

Kombinatorika Modrih bila je izraženija od gostujuće, no to nije bilo dovoljno za veću šansu od one Mislava Oršića iz 50. minute.

Baš su Gojak i Olmo sve iskreirali, Oršić je ostao sam ukoso od gostujućeg golmana, no umjesto udarca, odlučio se za dodavanje i upropastio tu šansu. 

Olmo i Gojak ponovno u sjajnom izdanju

Do kraja utakmice Dinamo je kontrolirao zbivanja. Mora se priznati da ni gosti nisu pokazali pretjeranu želju za nadigravanjem osim na trenutke u početku utakmice, a nisu stvorili gotovo nikakve neugodnosti pred Livakovićevim golom što je prepoznao i Dinamov stoper Emir Dilaver.

"Htjeli smo ovdje staviti malo šlaga na tortu, ali okej, nije bilo loše s naše strane. Imali smo dosta prilika. Važno da nismo primili gol, da se držimo dobro pozadi. Imamo još samo Hajduk i gledamo na njih da se dobro pripremimo", rekao je po završetku utakmice.

U drugoj utakmici ove skupine Trnava je pobijedila Fenerbahče 1:0.

Modri sada čekaju ždrijeb u ponedjeljak 17. prosinca i to kao nositelj.

Dinamo saznao moguće suparnike. Hrvatski prvak izbjegao je velikane

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više