Dinamo s lakoćom preko HAŠK-a, Jurčić zadovoljan: Tko trpa, taj će igrati

U DVOBOJU osmine finala hrvatskog Kupa Dinamo je golovima Ademija, Krstanovića, Moralesa i Sylvestra svladao HAŠK s 4:0 na Peščenici i tako se plasirao u četvrtfinale ovog natjecanja. Krunoslav Jurčić malo je ispremiješao momčad za ovaj susret, a Modri su nastupili u sastavu Kelava - Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez - Ademi, Kovačić, Tomečak, Šitum - Krstanović, Kramarić.

Već na samom otvaranju utakmice Dinamovci su poveli, a strijelac je Arijan Ademi. Povratnik u momčad Dinama zabio je glavom nakon ubačaja Ibaneza iz kornera. U 35. minuti Modri su povećali vodstvo, još jednom asistent je bio Ibanez, a gol je zabio Ivan Krstanović koji je bio najspretniji u kaznenom prostoru.

Jurčić odmarao glavne igrače, ozlijedio se Tonel

Nakon drugog gola Jurčić je krenuo odmarati igrače, izašao je Vrsaljko, nešto ranije zbog ozljede i Tonel, a priliku su dobili Jerko Leko i Morales. Upravo ovaj posljednji bio je strijelac trećeg gola Dinama u 42. minuti. Zaboravljeni Čileanac odapeo je s dvadesetak metara i pogodio rašlje domaćeg gola.


U nastavku trener Zagrepčana zamijenio je i Krstanovića, umjesto koga je ušao Slovak Jakub Sylvestr. Odmah je mladi napadač iskoristio priliku i osam minuta kasnije postigao četvrti gol gostujuće momčadi. Treća asistencija na utakmici Ibaneza, skok i lijep pogodak glavom Sylvestra.

Do kraj utakmice rezultat se nije mijenjao iako je bilo nekoliko prilika na obje strane. Dinamo je s lakoćom prošao u četvrtfinale, a Jurčić je uspio odmoriti nekoliko ključnih igrača uoči velikih izazova u europskim dvobojima, ali i hrvatskoj nogometnoj ligi. U drugom dvoboju pak, Osijek je s 2.1 svladao Radnik.

Jurčić: Tko trpa taj će igrati

Trener Modrih Krunoslav Jurčić bio je zadovoljan nakon utakmice. "U ovakvoj utakmici je uvijek bitno što prije zabiti jer to skine teret s leđa mojih igrača. Rano smo poveli 2:0, a već do poluvremena smo riješili pitanje prolaska i naravno da sam zadovoljan."

"Drago mi je što su golove zabili oni kojima to posebno "treba". Krstanović? On je vrlo blizu sastava, a kao što sam rekao neki dan: onaj tko "trpa" taj će igrati. Loša strana ove pobjede su ozljede čak dva igrača, Tonel je ozlijedio zadnju ložu, a Vrsaljko je osjetio bol ispod koljena, ali teško je sada reći o težini ozljeda; znat ćemo više nakon pregleda", zaključio je strateg Modrih.

Pročitajte više