Dinamo u Ligi prvaka

Dinamo bi porazom od Atalante postao najgori klub u povijesti Lige prvaka

Slavlje Dinama 2012. nakon gola kojim je izbjegao titulu najgore kluba Lige prvaka Foto: Marko Prpić/Pixsell

BIO JE 4. prosinca 2012. godine kada je Dinamo po snijegu pred 3663 gledatelja protiv imenjaka iz Kijeva prekinuo niz od 11 poraza u Ligi prvaka. 

Junak dinamovaca bio je Ivan Krstanović koji je u 94. minuti izborio jedanaesterac i zatim ga realizirao za veliko slavlje na Maksimiru. Time je Dinamo izbjegao postati najgori klub u povijesti Lige prvaka, titulu koju s 12 poraza u nizu drži Anderlecht. 

 

Crnu seriju koja je trajala više od dvije godine klub iz Bruxellesa prekinuo je 2005. godine pobjedom kod Betisa. Anderlecht je u 12 poraza od Bayerna, Intera, Werdera, Valencije, Liverpoola, Chelseaja i Betisa postigao četiri gola, a primio 26. 

Sutra Dinamu protiv Atalante (21 sat) na otvaranju nove sezone Lige prvaka prijeti izjednačavanje Anderlechtovog rekorda. Hrvatski prvak u Ligi prvaka nije igrao od 2016. godine kada je u skupini s Lyonom, Juventusom i Sevillom završio bez gola i bez boda te postao prvi klub u ovom natjecanju koji je dvije sezone završavao bez bodova. 

Sezonu ranije u Ligi prvaka je otvorio pobjedom protiv Arsenala (2:1) nakon koje je uslijedilo pet poraza od Bayerna, Olympiacosa i Arsenala pa je maksimirski klub trenutno u nizu od 11 poraza. U tih 11 poraza Dinamo je primio 28 golova i zabio samo jedan protiv Olympiacosa pa bi u slučaju sutrašnjeg poraza protiv Atalante postao i službeno gori od Anderlechta zbog puno lošije gol-razlike. 

Pročitajte više