Dinamo, Crvena zvezda, Milan, Chelsea: Ovo je moguća skupina Europa Lige

Grafika: Index

DINAMO porazom od Young Boysa nije uspio ući u Ligu prvaka, ali čeka ga utješna nagrada - skupina Europa Lige. Na putu do nje su u kvalifikacijama ispali Rijeka, Hajduk i Osijek.

Tamo je u ždrijebu, među ukupno 48 klubova raspoređenih u četiri jakosne skupine, također niz atraktivnih protivnika. 

Hrvatski prvak najvjerojatnije će prilikom izvlačenja u petak u Monte Carlu biti u trećoj jakosnoj skupini. Za poziciju u drugom trebalo bi u play-offu EL-a ispasti čak šest momčadi s boljim koeficijentom od Dinamovog, što je gotovo nemoguće.

U prvom potu su Sevilla, Arsenal, Chelsea, Bayer Leverkusen, Lazio, Villarreal, Dinamo Kijev. Redom momčadi kojima je mjesto i u Ligi prvaka.

Najzvučnija imena u drugoj jakosnoj skupini su Milan, Olympique Marseille, Celtic, Fenerbahče. 

Dinamo je dakle u trećem šeširu, što znači da bi mogao izbjeći Krasnodar, Betis, Leipzig i Eintracht.

Ali, moguće je da u Zagreb nakon 27 godina dođe Crvena zvezda. Srpski prvak u play-offu Lige prvaka igra protiv Salzburga, a ispadanjem bi vjerojatno završio u četvrtom potu Europa lige.

Tako dolazimo do skupine: Chelsea, Milan, Dinamo, Zvezda. 

Definitivno na papiru ne izgleda ništa manje atraktivna od nekih potencijalnih skupina Lige prvaka. 

I dok bi ovakva grupa Dinamu donijela zaradu od ulaznica i male šanse za prolazak, moguće je složiti i neatraktivnu, a prolaznu skupinu poput one u kojoj bi uz Dinamo bili Anderlecht, Steaua i Spartak Trnava.

Dinamo će prvu od šest utakmica skupine EL-a igrati 20. rujna. U nokaut fazu plasirat će se prve dvije momčadi svake od 12 grupa, a njima se u prvom eliminacijskom krugu pridružuju trećeplasirane momčadi skupina Lige prvaka. 

Pročitajte više