hnl

Dinamo: Dobili smo dozvolu. Navijači mogu na saniranu južnu tribinu Maksimira

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

NAKON što je pola godine bila zatvorena zbog oštećenja nastalih prilikom potresa u ožujku 2020., sanirana južna tribina stadiona Maksimir dobila je uporabnu dozvolu.

"Nakon završenih radova na rekonstrukciji južne tribine, kojima je investitor bio Dinamo, i nakon obavljenog tehničkog pregleda, dobivena je uporabna dozvola. Njome se dozvoljava uporaba rekonstruirane južne tribine stadiona Maksimir. Radovi na postojećoj građevini omogućili su poboljšanje ispunjavanja temeljnih zahtjeva u pogledu seizmičke stabilnosti i otpora na potres, čime je kapacitet stadiona povećan za 3 931 mjesto, i sada je preko 24 000", izvijestili su iz Dinama.

Tijekom tromjesečnih radova u vanjski i unutarnji dio južne tribine Maksimira, predviđene za gostujuće navijače, ugrađeno je šest čeličnih spregova, čime je konstrukcija tribine ojačana u mjeri koja je dovoljna za seizmičku stabilnost. Vrijednost radova i projekta iznosi oko 1.6 milijuna kuna.

Podsjećamo, prošlog ljeta su statičari zatvorili južnu tribinu Maksimira za derbi, pa je Torcida derbi pratila sa zapada, nedaleko od navijača Dinama. 

Istočna tribina Maksimira je zbog oštećenja na stabilnost konstrukcije zatvorena za gledatelje, kao i tribina stadiona Hitrec-Kacian.

Pročitajte više