Dinamo donio odluku oko Superlige

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

GNK DINAMO primio je vijest o presudi koju je donio Europski sud pravde u vezi slučaja Superlige. "Kao klub ni na koji način ne podržavamo tzv. projekt Superlige i ostajemo predani suradnji s ECA-om, zajedno s našim europskim kolegama, kako bismo podržali vrijednosti koje definiraju europski nogomet. To će se postići isključivo kroz snažno partnerstvo koje ECA ima s UEFA-om, piše Dinamova službena stranica.

Superligu su instantno odbili brojni europski velikani, ali i La Liga i Premier liga. PSG, Manchester United, Borussia Dortmund i Bayern samo su od nekih klubova koji ne žele sudjelovati u projektu Superlige. Zasad se i dalje kao sigurni članovi novog natjecanja deklariraju Real Madrid i Barcelona.

Superliga je moguća, ali...

Podsjetimo, sud Europske unije presudio je danas da su UEFA i FIFA djelovale protiv zakona o natjecanju kad su zabranile održavanje Superlige prije dvije godine. To ne znači da će se Superliga ponovno formirati, već samo da bi to u budućnosti trebalo biti dozvoljeno. Osnivači Superlige čelnici su moćnih europskih klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

U svojoj presudi Europski sud pravde naveo je da su FIFA i UEFA zloupotrijebile svoj dominantni položaj zabranjujući klubovima da se natječu u Europskoj superligi (ESL) iako taj projekt možda i neće biti odobren jer sud o njemu nije konkretno presudio.

Pročitajte više