Dinamo doveo pojačanje za Europa ligu - Portugalca Tonela

U DINAMO je stiglo novo pojačanje, Portugalac Antonio Leonel Vilar Nogueira de Sousa ili Tonel. Tonel je 30-godišnji branič koji stiže iz Sportinga iz Lisabona, a imat će pravo nastupa u Europa ligi.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Moji prvi dojmovi su odlični. Upoznao sam jako dobre i simpatične ljude ovdje u Dinamu i drago mi je što ću postati dio tog kolektiva", rekao je Tonel za Dinamovu službenu stranicu pa dodao:

"Dakako da sam čuo za trenera Halilhodžića koji je jedno veliko nogometno ime, kao i za Bišćana, a ni Cufre mi nije nepoznanica. Siguran sam da ćemo odlično surađivati i jedva čekam treninge i utakmice. Težim pobjedama i vrhunskim rezultatima. Shvatio sam da se radi o ambicioznom klubu u kojemu su igrali mnogi poznati igrači. Normalno da sam čuo za Šukera, Bobana... Znam da je Modrić nositelj igre u Tottenhamu, a i reprezentacija Hrvatske je itekako jaka. Čini mi se da su vaši mladi igrači u nekoliko kategorija među najboljima u Europi, kao i moji Portugalci. Volim klubove u kojima se stvaraju nogometaši."

Zna li novi stoper Dinama protiv koga će igrati u Europa ligi?

"Znam. Ako je, a jest, Villarreal favorit broj jedan u skupini, onda je Dinamo broj dva."

Tonel je 185 centimetara visoki branič koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Portugalu. Kao profesionalac startao je u B momčadi Porta gdje se nije nametnuo je posuđen u Academicu. 2004. prelazi u Martimo gdje je bio godinu dana, a onda odlazi u Sporting. U Sportingu je proveo pet godina gdje je odigrao 117 utakmica i zabio jedan gol.

Što se tiče portugalske reprezentacije, ubilježio je dva nastupa. Prvi put protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Euro 2008 (igrao 77 minuta), a drugi u prijateljskoj utakmici s Kinom u ožujku ove godine. Tada je pozvan umjesto ozljeđenog Ricarda Carvalha, ali nije dobio poziv na Svjetsko prvenstvo.

Pročitajte više