Dinamo doveo prvog Srbina nakon 30 godina, evo tko je bio posljednji

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

RADMILO MIHAJLOVIĆ, napadač Željezničara, bio je zvijezda ljetnog prijelaznog roka 1988. Najbolji strijelac jugo-lige prethodne sezone bio je želja barem pola velike četvorke, ali na kraju je odabrao Dinamo. 

Radmilo Mihajlović: Legenda kaže da se žalio zbog previše kockica na Dinamovu grbu

Kao i svi igrači sa strane, u Dinamu je dobio bogovski doček i jednako takvu plaću. Čak i kapetansku traku. Legenda kaže da se Mihajlović malo žalio zbog previše kockica na Dinamovom grbu, ali par stotina tisuća njemačkih maraka koje je dobio zaliječilo mu je ove šahovničarske duševne boli.

Zadržao se samo jednu sezonu koju nije odigrao posebno dobro, u svakom slučaju lošije od onog što se od njega očekivalo i koliko je bio plaćen

Mihajlović se u Dinamu zadržao samo jednu sezonu koju nije odigrao posebno dobro, u svakom slučaju lošije od onog što se od njega očekivalo i koliko je bio plaćen. Ali mora se istaknuti i da Josip Skoblar te 88/89 nije imao ostatak momčadi za bolji rezultat od petog mjesta, posebno zato što je Zvonimir Boban morao otići na odsluženje vojnog roka u JNA.

Iz Dinama je otišao u Bayern, gdje je upamćen jedino po tome što je na prvi trening kluba kojem je generalni sponzor bio Opel, došao u najvećem Mercedesu

Veliko i skupo Dinamovo pojačanje idućeg ljeta otišlo je u Bayern. Tamo se istaknuo tek po tome što je na prvi trening kluba kojem je generalni sponzor bio Opel, došao u najvećem Mercedesu.

Ali Radmilo iz Foče u Dinamu ostaje upamćen po tome što je bio posljednje prijeratno i sve do jučer zadnje pojačanje Dinama srpske nacionalnosti uopće. Trebala je proći 30 i pol godina da ga naslijedi sunarodnjak Komnen Andrić.

Trebalo je proći 30 i pol godina da Dinamo dovede Srbina: Predzadnji je bio najbolji strijelac jugo, a ovaj hrvatske lige

Opet je Dinamo doveo najboljeg strijelca lige ali sada hrvatske lige. U 19 nastupa ove sezone postigao je 11 golova nakon čega je Inter iz Zaprešića dobio 800 tisuća eura, a Dinamo na pet godina Srbina, najboljeg strijelca HNL-a.

Došao je tiho iako je ušao u legendu

Na Dinamove pripreme u Tursku došao je tiho u nedjeljno jutro iako njegov transfer doista jest povijestan.

Bivši igrač srpske U-20 reprezentacije, rođen u Novom Pazaru, karijeru je započeo u Radničkom iz Kragujevca. Otišao je u OFK pa u Belenenses, a onda na posudbu u Žalgiris i Inter koji je prošlog ljeta i otkupio njegov ugovor.

"Nikad nisam imao ni najmanjih problema u Hrvatskoj"

"Imao sam pehova s ozljedama prije par godina, ali dolazak u Inter je bio najbolji potez u karijeri. Jako mi je drago da mi se to sve dogodilo u Hrvatskoj. Evo, ja demantiram sve ružne priče i mogu reći da nikad nisam imao ni najmanjih problema u Hrvatskoj. Za sve ovo gdje sam ja danas zaslužan je Inter i Samir Toplak koji me vratio u nogometni život", izjavio je Andrić koji je na onu "povijesnu" temu dodao:

"Sretan sam što sam prvi igrač srpske nacionalnosti u Dinamu otkako je Hrvatske, a bio sam i prvi Srbin kapetan jedne hrvatske momčadi, mog bivšeg kluba Intera. Volim te izazove, zaista me čine sretnim."

Pročitajte više