DINAMO UŠAO U EUROPA LIGU

DINAMO - FLORA 3:1 Ademi s dva gola odveo neuvjerljivi Dinamo u Europa ligu

Foto: Pixsell

DINAMO je u play-offu Europa lige pobijedio Floru 3:1 i plasirao se u skupine Europa lige. Ždrijeb je sutra u 13 sati u Nyonu.

Dinamo je poveo u 11. minuti krasnim golom Gavranovića, a Ademi je u 26. povisio na 2:0. Gosti su smanjili preko Sinjavskija u 65. minuti da bi Arijan Ademi u 87. minuti svojim drugim golom riješio susret.

Plasman u skupine Europa lige jedina je dobra vijest za Zorana Mamića iz ove utakmice jer je njegova momčad ponovno odigrala neuvjerljivo. Dinamo je rano poveo 2:0 i stao i dopustio Estoncima da se vrate i eventualno nekim slučajnim golom potpuno zakompliciraju susret. 

Dinamo krenuo s dva napadača

Zoran Mamić je krenuo u sustavu 4-4-2 s Petkovićem i Gavranovićem u napadu i već u 1. minuti Oršić je ubacio, Estonci u panici izbijali, a u nastavku akcije u zadnji trenutak su očistili ispred Petkovića.

Dinamo je dominirao u otvaranju i zasluženo poveo u 11. minuti nakon krasne akcije. Lovro Majer se majstorski oslobodio čuvara na desnoj strani i odlično ubacio na peterac gdje je Gavranović natrčao na loptu i glavom je zakucao u gol za 1:0.

Flora je u 21. minuti mogla izjednačiti. Sinjavskij je opalio s 20 metara, a Livaković odličnom reakcijom odbio loptu u korner. Pet minuta kasnije Dinamo je, činilo se, slomio goste. Petković je fantastičnom loptom izbacio čitavu Florinu obranu, Gavranović i Ademi izašli su potpuno sami pred golmana. Gavranović je nesebično dodao Ademiju koji je s tri metra gurnuo loptu u prazan gol.

Dinamo nestao u drugom poluvremenu

Očekivalo se da će Dinamo nastaviti u tom ritmu, ali sve do 53. minute nije odigrao praktički ništa. Tek je Leovac u 41. minuti iz dobre situacije pucao pokraj gola, a Flora je na početku drugog poluvremena počela dominirati. Dinamo u tim trenucima nije uspio prijeći centar, da bi u 53. minuti Oršić nakon sjajnog pasa Petkovića pogodio stativu.

No samo dvije minute kasnije Alliku je bio potpuno sam na drugoj stativi, ali je pucao u vanjski dio mreže. Nakon toga je Gavranović nepotrebno zakomplicirao čisti zicer i Flora je u 65. minuti izjednačila. Sinjavskij je prošetao s lijeve strane do ruba šesnaesterca i onda preciznim udarcem pogodio bliži Livakovićev kut.

U tom trenutku udarci na gol bili su 10-9 u korist gostiju, što dovoljno govori samo za sebe, a Dinamo kao da je čekao da utakmica završi nadajući se da problema neće biti. Nije ih ni bilo jer Flora više nije ozbiljnije zaprijetila Livakoviću, no Dinamo je bio potpuno bezopasan, spor i nepovezan. 

Premalo za europski iskorak

Susret koji se polako pretvarao u mučenje prelomio je sjajni Arijan Ademi tri minute prije kraja. Bruno Petković ga je sjajno proigrao, a Ademi je rutinski pogodio suprotni kut za 3:1 i rješenje susreta.

Dinamo je ušao u skupinu Europa lige, ali ako tamo želi napraviti respektabilan rezultat, morat će igrati puno bolje. Bruno Petković, čak i na 50 posto spremnosti, bio je ponajbolji Dinamov igrač, a odlično je, uz dvostrukog strijelca Ademija, igrao i Lovro Majer. No to je premalo za još jedan europski iskorak.


Pročitajte više