Dinamo ga je oteo Hajduku, a sad ga šalje na posudbu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO u petak u 17 sati čeka utakmica s Istrom na Maksimiru u 21. kolu SuperSport HNL-a. Momčad Ante Čačića ima osam bodova više i utakmicu manje od Hajduka i komotnu situaciju u nastavku prvenstva. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još šest dana u kojima Dinamo može još nekoga dovesti, a jedini transfer o kojem se priča je onaj Bećira Omeragića.

Švicarskom 21-godišnjem stoperu ugovor sa Zurichom ističe ovog ljeta kad ga Dinamo može dobiti besplatno, ali neće biti jedini koji bi za njega bio zainteresiran. Dinamo ga sad može dobiti za između 400 i 500 tisuća eura, a igrač je zainteresiran za dolazak u Maksimir.

Odlazaka više neće biti. O transferu Dominika Livakovića više se ne priča i on će ostati barem do ljeta, a jedini odlazak koji bi se mogao dogoditi je onaj Marka Brkljače. Mladi veznjak, koji je bio jedna od najvećih Hajdukovih nada, došao je u Maksimir prošlog ljeta i bio je u juniorskoj momčadi.

Brkljača ide na posudbu

Tamo je u zadnjim utakmicama iz nepoznatih razloga igrao špicu što mu nije najbolje odgovaralo, a Ante Čačić ga je poveo na zimske pripreme s prvom momčadi. No, za njega previše minuta ove sezone neće biti, a za 18-godišnjaka je trenutačno samo bitno da igra.

Postoji opcija da ode na posudbu u Rudeš koji se bori za ulazak u prvu ligu, a spominju se još neki zagrebački niželigaši u kojima bi Brkljača mogao skupljati minute. Prvoj momčadi definitivno je priključen mladi stoper Jakov Gurlica koji bi mogao igrati do kraja sezone.

Čačić za Istru ne može računati na Josipa Šutala koji ima tri žuta kartona i u nekoj ideji bi njegovo mjesto mogao popuniti upravo Gurlica, ali on se tek danas s drugom momčadi vraća s turnira u Engleskoj i teško je očekivati da će igrati protiv Istre.

 

Pročitajte više