Dinamo ga je potjerao zbog alkohola i tučnjave. Sad je Grcima predstavio Halilovića

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

ALEN HALILOVIĆ (26) prešao je iz Rijeke u grčki Aris, a o njegovom transferu grčkom Metrosportu govorio je Brazilac Alexandre Henrique Silva Cleyton, nekadašnji igrač Dinama. Cleyton je s Halilovićem igrao u Dinamu prije osam godina, a u karijeri je igrao za grčki PAO, Xanthi, Iraklis, Messiniakos, Apollon Pontus i AEL. O Haliloviću je Grcima rekao:

"Halilović ima talenta"

"Bio je veliki talent kad smo zajedno igrali. Zato ga je Barcelona i kupila u doba kad su imali Messija i Neymara, no nije ostvario karijeru kakvu su svi očekivali. Vinicius, recimo, u početku nije puno igrao, ali su ga u Realu zaštitili", rekao je umirovljeni 39-godišnji brazilski veznjak pa dodao:

"Uzeli su ga u drugu momčad i sada je tako kako je. S Halilovićem to nisu radili. On ima talenta, samo se nadam da nema ozljeda. Igraču nikad nije lako kad dođe negdje usred sezone. Jako je dobar jedan na jedan, svidjet će mu se igra Arisa. Želim mu sve najbolje, upoznao sam ga mladog, a sada je iskusan, u dobrim je godinama i puno je naučio."

Cleyton je Grcima spomenuo i Marcela Brozovića: "Nekoliko Hrvata je napravilo iskorak rano, poput Brozovića. On nije bio ime za koje su govorili da će ići prema gore, a igrao je na Svjetskom prvenstvu i sada je u Interu."

Cleytonovo iskustvo u Hrvatskoj završilo je loše

Cleyton je u Dinamo došao u siječnju 2014. kao veliko pojačanje i potencijalni Sammirov nasljednik. Na predstavljaju je rekao kako on ne tulumari i da je došao samo zbog nogometa, no nakon dva mjeseca Dinamo ga je kaznio zbog nediscipline te raskinuo ugovor s njim zbog incidenta u jednom zagrebačkom noćnom klubu, gdje je pijan pretučen. 

Za Dinamo je odigrao osam utakmica u kojima je zabio jedan gol te dva namjestio. Pamti ga se i po videu koji je prije osam godina objavio na Instagramu. Na njemu Ante Rukavina i Bruno Marić zajedno pjevaju pjesmu "Ai se u te pego". Rukavina svira gitaru, Marić ga prati na zvečki, a Cleyton lupa po bongosima. Marić je kasnije rekao da je Cleytona tada prvi put vidio i da je mislio kako je riječ o dostavljaču pizze.

Pročitajte više