Dinamo ga je predstavio kao novog Danija Olma. Nakon otkaza još nije našao klub

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NEKADAŠNJI nogometaš Dinama, Velšanin Robbie Burton (23) ove zime je raskinuo ugovor sa zagrebačkim Dinamom, a dva mjeseca nakon toga još je uvijek slobodan igrač. Tijekom prijelaznog roka u siječnju engleski su mediji pisali da su za njega bili zainteresirani neki engleski drugoligaši, no nije se uspio ni s kim dogovoriti.

Burton je u veljači 2020. stigao kao potencijalno veliko pojačanje, a u klubu su ga predstavili kao novog Danija Olma. Burton je u Zagreb stigao s dobrom reputacijom. Bio je kapetan mladih selekcija Arsenala i B momčadi Topnika. Ipak, na Maksimiru se nije snašao.

Nije imao šanse u Dinamu

Najprije je igrao za B momčad Modrih, a za prvi sastav je odigrao samo 17 utakmica bez učinka. Pamti ga se samo po crvenom kartonu protiv Istre samo tri minute nakon što je ušao u igru. Kako u Dinamu nije imao šanse, otišao je najprije na posudbu u Istru, gdje je odigrao jednu utakmicu, a zatim i u irski Sligo Rovers.

Tamo je nešto i odigrao, nastupio je u 14 utakmica te je jednom asistirao. Posudba ga je vezala za Sligo do 18. siječnja, no Dinamo je i prije njegovog povratka u Maksimir raskinuo ugovor pa je mladi Velšanin u potrazi za novim klubom.

Pročitajte više