Dinamo i Gorica odigrali prijateljsku utakmicu. Jakirović isprobao novi sustav

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Gorica iskoristili su reprezentativnu pauzu da na Maksimiru odigraju prijateljsku utakmicu koja je završila 1:1. Gorica je povela u 64. minuti golom Ilečića, a Dinamo je izjednačio pet minuta kasnije preko Drmića kojemu je asistirao Gabriel Rukavina.

Sergej Jakirović je nakon pobjede u Osijeku rekao da će iskoristiti ovu utakmicu da vidi sve nove igrače koji su došli ovog ljeta i to je i napravio. Tako su priliku dobili Maxime Bernauer, koji je odigrao čitavu utakmicu, Joaquin Sosa, Tibor Halilović, Takuro Kaneko, a ponovno je igrao i Gabriel Rukavina koji se oporavio od ozljede zgloba.

Svako poluvrijeme u jednom sastavu

Dinamo je u prvom poluvremenu igrao u sustavu 4-1-4-1 te u sastavu Nevistić - Pavlek, Bernauer, Šutalo, Sosa - Kujundžić - Kaneko, Halilović, Marin, Rukavina - Drmić, a u drugom poluvremenu je igrao u 4-4-2 i to u sastavu Zagorac - Kegalj, Bernauer, Sosa, Ljubičić - Marin, Halilović, Kujundžić, Rukavina - Kulenović, Drmić. 

Jakirović je u Osijeku u završnici susreta igrao baš u 4-4-2 s Petkovićem i Drmićem u špici i nakon utakmice je rekao da je taj sustav često koristio u Gorici te da je on opcija i za neke utakmice Dinama ove sezone.

Nakon što se igrači vrate iz reprezentacija Dinamo sljedeću prvenstvenu utakmicu igra u subotu kad na Maksimiru gostuje Slaven Belupo. Bit će to i povratnička utakmica Arijana Ademija koji se jučer vratio u Dinamo, a samo pet dana kasnije Dinamo igra prvu utakmicu u skupini Konferencijske lige protiv Astane.

Pročitajte više