Dinamo i Werder se dogovorili: Mandžukić potpisuje na četiri i pol godine?

MARIJU MANDŽUKIĆU se, kako se čini, konačno uslišila želja da napusti Maksimir. Najbolji Dinamov igrač od siječnja bi umjesto protivnika Modrih mreže trebao bušiti protivnicima Werdera.

Prema informacijama bliskima klubu iz Bremena Mandžukić je potpisao ugovor u trajanju od četiri i pol godine, a Dinamu će pripasti odšteta od sedam milijuna eura.

Nakon što je poslije međusobnog ogleda s Dinamom u trećem pretkolu Lige prvaka dvaput propao prelazak Mandžukića na Weser, Werder je uoči početka nadolazećeg prijelaznog roka obnovio interes za hrvatskog reprezentativca, odlučan u namjeri da ovoga puta Mandžukić odjene zeleno-bijeli dres.

Recesija i blijede Mandžine predstave prepolovile Mamićeva potraživanja

Premda je još prije godinu dana Zdravko Mamić rekao kako "Mandžukić ne ide nigdje ispod 15 milijuna eura", a još dok je trajala netom završena polusezona izjavio da "Mandžukić može ići za deset milijuna eura", Dinamovog gazdu su Nijemci očito uspjeli privoliti da smanji svoje zahtjeve uslijed sveopće recesije koja je itekako pogodila europsko nogometno tržište.

Iako su još uvijek svježa sjećanja na pusice koje je Maminjo dijelio Mandžukiću, izvršni dopredsjednik Dinama shvatio je u međuvremenu kako je Mandžo "već otišao iz Dinama" te da se Modri ne uklapaju u njegovim vizijama. Sjeme razdora posijano je ovoga ljeta kada je Mandžukić u Salzburgu skupio dva žuta kartona zbog čega je kažnjen sa 100 tisuća eura.

Unatoč ugovoru povećanom na milijun eura godišnje koji mu je povećan kako bi s Dinamom pokušao izboriti Ligu prvaka, Mandžukić nije pružao partije ni na približno visokom nivou kako se to od njega očekivalo. Zadnju pravu utakmicu odigrao je protiv Heartsa u četvrtom pretkolu Europske lige - poslije toga sve je postalo zaborav i iščekivanje toliko željenog odlaska u inozemstvo.

Njemački mediji navode Mandžukića kao "vrlo izvjesno pojačanje Werderovu napadu" dodajući kako je "23-godišnji Hrvat i ljetos bio blizu Werdera, ali se realizaciji transfera tada ispriječio prevelik odštetni zahtjev Dinama pa se uprava bremenskog bundesligaša odlučila za otkup ugovora Claudija Pizarra od Chelseaja".

Pročitajte više