Dinamo ide u Pulu po prve bodove, Bišćan najavio debi Japanca i Ukrajinca

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je u prvom kolu SuperSport HNL-a kod kuće u derbiju izgubio od Hajduka, pa prve bodove u novoj sezoni mora potražiti u Puli, gdje će u subotu u 21 sat gostovati kod Istre, a trener Igor Bišćan najavio je promjene u sastavu u odnosu na utakmice sa Splićanima i Astanom u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Sigurno će biti rotacija, ušli smo u non-stop ritam i one su neophodne da bismo zadržali svježinu", rekao je Bišćan u najavi utakmice i potvrdio da za nastup konkuriraju i novopridošli Japanac Kaneko i Ukrajinac Mihajličenko. "Odlično treniraju, suigrači su ih dobro prihvatili i sve zasad ide prema planu."

Unatoč porazu od Hajduka, Bišćan kaže da je zadovoljan onim što njegova momčad pokazuje na samom startu sezone: "Taj nas poraz nije poremetio, već smo s Astanom odigrali onako kako smo željeli, bili smo efikasni i ostvarili odličan rezultat za uzvrat." 

Teško je procijeniti kvalitetu Istre nakon jedne utakmice s novom momčadi

Svjestan je da će ga u Puli dočekati vrlo defenzivno postavljeni protivnik, kao što je i običaj u HNL-u, ali najavljuje da je cilj momčadi uzeti sva tri boda.

"Protiv Istre ćemo pokušati nastaviti taj niz dobrih igara. Znamo da će se nešto pitati i protivnika, ali vjerujem da smo kvalitetniji i da ćemo upisati prve bodove. Promijenili su momčad i teško je procijeniti njihovu objektivnu kvalitetu nakon jedne utakmice, ali svjesni smo da će biti čvrsti i organizirani i učiniti sve da nam podmetnu nogu. No, ako budemo na željenoj razini, sve ovisi o nama", ocijenio je trener Dinama.

Pročitajte više