Dinamo ima duplo skuplju momčad od Hajduka

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

PET bodova dijeli Dinamo i Hajduk uoči današnjeg konačnog obračuna na Poljudu od 17 sati u 31. kolu HNL-a. Zagrepčani bi eventualnom pobjedom stigli na korak od 19. naslova prvaka, dok bi Splićani u slučaju pobjede stigli na -2 pet kola prije kraja i otvorili prvenstvo, u kojem bi svoje šanse imala i Rijeka.
 
Najveći hrvatski derbi zanimljiv je i iz drugog kuta. Momčad Nikole Jurčevića gotovo je dvostruko vrjednija od ekipe Željka Kopića.
 
Dinamo vrijedi 48,2, a Hajduk 25,7 milijuna eura. Kod lidera prvenstva izdvajaju se tri igrača po vrijednosti, a to su Filip Benković (11 milijuna), Ante Ćorić (sedam milijuna) i El Arabi Hillel Soudani (3,7 milijuna eura). Tu je i Mario Gavranović s tri milijuna eura vrijednosti, skuplji od svih igrača protivničke ekipe.
 
Na drugoj strani, Mijo Caktaš se procjenjuje na 2,6 milijuna, Zoran Nižić na 2,5, a Josip Radošević na 1,8 milijuna eura.
 
Najstariji Hajdukov igrač je Nižić (28 godina), a najmlađi vratar Karlo Letica (21 godina), dok je u Dinamu najiskusniji Danijel Zagorac (31), a najmlađi Borna Sosa (20 godina). 

 

Pročitajte više