dinamo

Dinamo je dobio novog Ademija, a Petkovića bi trebalo poslati na hlađenje

Foto: Pixell

PLASMANOM u 3. pretkolo nogometne Lige prvaka Dinamo je osigurao i europsku jesen, najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Međutim, ambicije Modrih su sasvim sigurno daleko veće. 

U sljedećoj rundi Dinamo će igrati protiv poljske Legije. U slučaju pobjede Modrima bi ostala još jedna prepreka na putu do Lige prvaka, ali i osigurano mjesto u Europa ligi. Naime, poraz u posljednjem pretkolu LP-a osigurava nastup u jednoj od skupine Europa lige.

U slučaju poraza od Legije, zaigrao bi u play-offu Europa lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europa ligu, a poraz u play-offu Europa lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.

Plašili su nas da je Omonia mala Barca, a vidjeli smo veteransku ekipu 

U dvije utakmice Dinamo je pokazao da je ne za jednu, nego za dvije klase bolji od Omonije. Nije mi jasno o čemu su to pričali neki naši treneri i bivši igrači koji su imali iskustvo rada na Cipru. Slušali smo priče o moćnoj ekipi, strašnom pritisku koji čeka Dinamo, u najmanju ruku kao da se radi o maloj Barceloni. Omonia je jedna veteranska momčad koja ni po čemu ne može parirati Dinamu.

Nemaju tranziciju, nemaju kombinatoriku, nemaju skoro baš ništa. Ako kažem da im je daleko najbolji igrač Lecjaks, koji u Dinamu nije mogao pronaći mjesto, onda sam sve rekao o razlici između ove dvije momčadi. Da Dinamo u posljednjih 20 minuta nije spustio gas i nije smirio igru, mogao ih je napuniti do vrha. 

Vrućina? Po kojoj je logici po vrućini lakše staroj momčadi nego mladoj?

Također, nejasne su mi bile i one priče o paklenoj vrućini na Cipru. Vrućina, e pa što? Dinamo je puno mlađa momčad i zar nije logično da je Modrima lakše igrati u takvim uvjetima nego staroj momčadi poput Omonije? Mislim da je javnost bez razloga previše predimenzionirala Omoniju, a Dinamo je u 180 minuta pokazao o kakvoj se momčadi radi.

Bjelica je stvorio ovaj Dinamo, momčad s glavom i repom koja zna što hoće

Dinamo je momčad koja ima glavu i rep, igra pametno i strpljivo, a sve je to počelo dolaskom Bjelice. Tada je ekipa shvatila da više nije simpatična ekipa koja će igrati ugodno za oko, ali koju će svaka malo bolja momčad natamburati. Ovaj Dinamo je shvatio da je jak, da je dobar i da može igrati protiv svakoga. Svjesni su svoje kvalitete i to je ono što je Modrima godinama nedostajalo. Dinamo zna kad treba napasti, ali zna i kad se treba braniti. To je velika stvar i zbog toga sam siguran da ni Legija u dvije utakmice nema šanse protiv Dinama.

Mišić je novi Ademi

Pohvalio bih Mišića, baš me oduševio. U njemu je Dinamo dobio pravog nasljednika Ademija. Svi znamo da je Ademi srce i duša Dinama, ali on se zna nekada zaletjeti u napad, dok je Mišić u fazi obrane čak i odgovorniji. Možda ga ne vidimo na terenu, možda nije primjetan, ali je izrastao u kompletnog igrača.

Ne znam što se događa s Petkovićem, možda bi ga Krznar trebao poslati na hlađenje poput Bjelice

Dinamo me baš oduševio, no imam jednu zamjerku. Petković hitno mora promijeniti pristup i tako će pomoći sebi i momčadi. Ne znam čemu kompliciranje, čemu težnja nekim ekstrarješenjima. Trebao bi biti prava mantinela, tako bi stvarao šanse i sebi i suigračima. Ovako ne koristi nikome. Zaista ne znam zbog čega to radi, to bi trebalo pitati trenere koji s njim rade. U jesen prije dvije godine igrao je fantastično, tada je bio fenomenalan i zaslužio je poziv u reprezentaciju. No sjetite se što se dogodilo netom prije te njegove eksplozije. Bjelica ga je poslao na hlađenje. Ne znam, možda bi sad to trebao napraviti i Krznar.

Pročitajte više