TRANSFERI

Dinamo je Hajduku za njega lani nudio 2.5 milijuna eura i jokera. Sada odlazi za siću

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

JAIRO DE MACEDO DA SILVA (29), krilni napadač Hajduka, koji je za klub odigrao 110 utakmica, postigao 26 i namjestio 22 gola, nakon tri godine odlazi s Poljuda.

Za njega je ozbiljno zainteresiran Pafos, koji je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu ciparske lige.

U prvoj sezoni na Poljudu bio je najbolji igrač Hajduka

Jairo je u Hajduk došao u ljeto 2018. iz PAOK-a uz odštetu od 300 tisuća eura. Prvu sezonu odigrao je sjajno. Završio ju je s 13 golova i devet asistencija. Pred kraj prvenstva nudio mu se odličan transfer u kazahstanski Kairat, ali Hajduk je odbio ponudu. Jednako je nastavio i u drugoj, koju je okončao s 10 golova i sedam asistencija. Tada ga je htio Twente, ali Hajduk ni ovaj put nije bio zainteresiran za prodaju ključnog igrača.

Smrt brata pokrenula je pad

Međutim, početkom njegove treće sezone u Hajduku, u rujnu prošle godine, umro mu je brat s kojim je bio blizak, i to jako mlad, u 29. godini. Zbog situacije s koronom Jairo nije mogao u Brazil na sprovod ni biti s obitelji u najtežim trenucima i sve to ga je jako potreslo. Nakon toga je krenuo njegov veliki pad forme i igara.

Dinamo je Hajduku dao sjajnu ponudu za njega, ali nije mogao otići

Ipak, u listopadu prošle godine Dinamo je Hajduku za Jaira ponudio oko 2.5 milijuna eura te Iyayija Atiemwena, koji je prethodno briljirao u Gorici, a u Dinamu postao poznat kao joker koji s klupe zabija važne golove. 

Hajduk je odbio i ovu ponudu jer nije htio poslovati s najvećim rivalom. Tadašnji direktor Ivan Kepčija pohvalio je držanje Jaira nakon što mu je propao transfer u Dinamo, gdje su mu nudili višestruko veću plaću.

Ove sezone je samo jednom bio prvotimac

Prošlu sezonu završio je sa samo tri gola i četiri asistencije, što je ogroman pad u odnosu na brojke u prve dvije sezone. Jairov sunovrat nastavio se i početkom aktualne sezone. Od sedam utakmica kao prvotimac je odigrao samo jednu, i to u europskom debaklu kod kazahstanskog Tobola.

Jairo, koji je prije manje od godinu dana Hajduku mogao donijeti milijune, sada će otići za daleko manji iznos. Transfermarkt ga cijeni na 750 tisuća eura, ali dug niz lošijih igara te sjedenja na klupi, kao i činjenica da mu ugovor s Hajdukom završava idućeg ljeta, bitno mu ruše cijenu. 

Pročitajte više