Dinamo je izgubio četiri od pet. Ovo je zadnji trener s takvim debaklom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SAMO 67 DANA od dolaska u Dinamo Sergej Jakirović ušao je porazom na Maksimiru od Viktorije Plzen (0:1) u Konferencijskoj ligi u povijest kluba. Nažalost po njega, s pogrešne strane.

Hvaljeni trener doveden je iz Rijeke uz odštetu od 250 tisuća eura nakon što je Igor Bišćan smijenjen zbog loših rezultata, ali Dinamo je pod Jakirovićem još gori. Točnije, grozan. Jakirović je u Dinamu izgubio čak 5 od 12 utakmica. Ovdje ne računamo praktički revijalnu utakmicu i pobjedu nad zonašem Ponikvama u Kupu. Posebno porazno po Jakirovića je da je vodio Dinamo u povijesna četiri poraza u zadnjih pet utakmica. 

Jakirović je izjednačio Mamićevu crnu seriju, ali...

Izgubio je od Hajduka (1:0) u derbiju HNL-a, pa Ballkanija (2:0) u skupini KL-a, Gorice (2:1) u prvenstvu i, konačno, Viktorije na domaćem terenu s 1:0. U zadnjih mjesec dana pobijedio je samo Istru, predzadnju momčad HNL-a. Istina, Jakirović nije birao igrače za momčad koju je šokantno preuzeo. Također, nije on kriv što je Dinamo ljetos prodao najbolje igrače, a umjesto njih doveo one koji su se pokazali nižerazrednim. No, činjenica je da vodi momčad u povijesnom debaklu. 

Dinamo je, naime, četiri od pet utakmica posljednji put izgubio u jesen 2015. Tada je trener bio Zoran Mamić. Nakon što je senzacionalno pobijedio Arsenal u Ligi prvaka, izgubio je od Olympiacosa i Rijeke, pobijedio nižerazredne Ždralove u Kupu pa opet doživio poraze protiv Splita i Olympiacosa.

Brat je poštedio brata, za što je Zoran uzvratio Zdravku naslovom

Brat Dinamovog gazde tada nije smijenjen, ali moraju se u obzir uzeti kontekst i okolnosti. Mamić je u crnu seriju upao odmah nakon jedne od najvećih pobjeda kluba zadnjih desetak godina, a nije isto doživjeti poraze u elitnom europskom natjecanju kao on ili trećerazrednom, poput Jakirovića. Brat je prije osam godine poštedio brata, za što je Zoran uzvratio Zdravku s 12 pobjeda zaredom i naslovom prvaka. 

Pročitajte više