dinamo u europi

"Dinamo je težak suparnik. To je klub koji odbija odustati"

Foto: YouTube (screenshot)

BENFICA je u osmini finala Europa lige, nakon eliminiranja Galatasaraya (2:1, 0:0), ždrijebom izvukla Dinamo.

Među delegacijom slavnog portugalskog kluba bio je i Anderson Luis da Silva, poznatiji kao Luisao. Benficin kultni nedavno umirovljeni kapetan, s nekoliko klupskih rekorda u posjedu, danas je u Nyonu bio u svojstvu delegata.

Nakon ždrijeba za klupsku televiziju istaknuo je kako je Dinamo "težak protivnik", ali da su Benficine ambicije "uvijek iste" i da "ne ovise o imenu protivnika".

"Dinamo je vodeći klub hrvatskog prvenstva. U grupnoj fazi Europa lige ubilježio je izvrsne rezultate. Protiv Viktorije Plzen odbijao je odustati, vjerovao je u sebe do samoga kraja. Znamo da je pred nama težak suparnik", prokomentirao je dobro informirani Luisao.

Prva utakmica Dinama i Benfice je 7. ožujka na Maksimiru. Tjedan dana kasnije uzvratni okršaj je na Luzu. 

Benfica je proteklu sezonu portugalskog prvenstva okončala na drugom mjestu s 81 bodom, sedam bodova manje od aktualnog prvaka Porta. 

Direktno se plasirala u treće pretkolo Lige prvaka i izbacila Fenerbahče (1:0, 1:1). U doigravanju je pak eliminirala PAOK (1:1, 4:1) i kvalificirala se u grupnu fazu Lige prvaka s Bayernom, Ajaxom i AEK-om.

Kao trećeplasirani klub poretka, izborila je šesnaestinu finala Europa lige s Galatasarayem (2:1, 0:0). Nakon dvomeča izborila je oglede osmine finala s Dinamom.

Posljednjih godina, točnije 2013. i 2014. godine, Benfica je gubila u finalima Europa lige protiv Chelseaja (1:2) i Seville (0:0, nakon raspucavanja 2:4).

Pročitajte više