TRANSFERI

Dinamo je u MLS-u pronašao zamjenu za Moru. Stiže veznjak kojeg je htio i Red Bull

Foto: Getty Images

DINAMO je danas dogovorio transfer Nikole More u moskovski Dinamo za osam i pol milijuna eura uz bonuse, a kako doznajemo dogovoren je i dolazak njegove zamjene.

U Zagreb bi u sljedećih nekoliko dana trebao stići južnokorejski reprezentativac Hwang In-beom koji je dosad nastupao za Vancouver Whitecapse u američkom MLS-u.

Posao je pri kraju

Kako nam je potvrđeno iz krugova bliskih Whitecapsima, pregovori su pri kraju i transfer je samo pitanje dana. Hwang prema Transfermarktu vrijedi 950 tisuća eura i igra na istoj poziciji kao i Nikola Moro.

Dosad je za reprezentaciju Južne Koreje sakupio 23 nastupa u kojima je zabio tri gola, a prije dolaska u MLS nastupao je za Dajeon Citizen, najbolju momčad južnokorejske druge lige. Na Azijskim igrama 2018. nastupao je uz Son Heung-mina iz Tottenhama i osvojio zlatnu medalju te tako izbjegao obavezu odlaska u vojsku.

Ugovor s Whitecapsima vrijedi mu do 31. prosinca 2020. pa ga Dinamo sigurno neće dovesti besplatno, ali odšteta o kojoj se radi još uvijek nije poznata. 

Htio ga je i Red Bull

Osim Dinama, interes za njega pokazivao je niz njemačkih klubova od kojih je najdalje otišao Red Bull čiji su skauti bili na tribinama njihovog BC Placea, a kako doznajemo predstavnici Red Bulla poslali su i jednu službenu ponudu koja je očito odbijena. 

Hwang je dosad za Vancouver odigrao 41 utakmicu te zabio četiri gola i namjestio njih četiri. Dok je igrao za Daejeon Citizen, u 94 nastupa zabio je 15 golova i imao 13 asistencija.

Pročitajte više