pripreme hrvatskih klubova

DINAMO - KLAGENFURT 2:0 Prvak Hrvatske rutinski protiv austrijskog drugoligaša

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je pobijedio u svojoj drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Protivnik Modrima na utakmici koja je zbog lošeg vremena kasnila 20 minuta, bio je Austria Klagenfurt, sedmoplasirani sastav prošle sezone u drugom rangu austrijskog nogometa.

Utakmica je trebala početi u 18.30, ali je kasnila dvadeset minuta zbog lošeg vremena i promjene terena, odnosno lokacije odigravanja. Tako se umjesto u Murskoj Soboti, u kojoj je jaka kiša natopila travnjak, održala u Gornjoj Radgoni, gdje je bilo nešto bolje vrijeme.

Strijelci za Dinamo bili su Mario Gavranović u prvom i 17-godišnji Joško Gvardiol u drugom poluvremenu. Posebno je značajan gol mladog i talentiranog stopera Modrih kojem su ovo prve pripreme sa seniorskom momčadi.

Dinamo već sutra igra novu prijateljsku utakmicu, a protivnik mu je slovenski klub NK Dekani. Utakmica je na rasporedu od 18.30 u Murskoj Soboti, uz rijenos uživo na YouTube kanalu Dinama i Hrvatskoj nogometnoj televiziji.


Bjelica od prve minute poslao jak sastav protiv austrijskog drugoligaša

Nenad Bjelica je od prve minute poslao na travnjak jaku ekipu. Dinamo je krenuo u ovom sastavu: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Ademi, Gojak - Hajrović, Petković, Oršić - Gavranović.

U prvih dvadesetak minuta Austrijanci su pronašli prostor za nekoliko šansi, ali puno bliži vodstvu bio je Dinamo. Pogotovo nakon pola sata igre kada je curilo previše na lijevoj strani austrijske obrane gdje im je probleme konstantno stvarao Petar Stojanović. No njegove centaršuteve napadači nisu uspijevali pospremiti u protivničku mrežu.

Petković i Oršić promašivali, Gavranović zabio

Ovaj put nisu se istaknuli Oršić i Petković, posebno potonji koji je imao najveću šansu u 34. minuti kada je sa šest-sedam metara promašio veliki zicer. Četiri minute kasnije Gavranović je zatresao stativu te se na odmor otišlo bez pogodaka.

No švicarski napadač došao je na svoje u nastavku. Odmah na početku pospremio je odbijanac u mrežu nakon dalekometnog projektila Izeta Hajrovića koji vratar austrijske momčadi nije uspio ukrotiti.

Grčki branič Gzekos dobio je u 54. minuti drugi žuti, u samo nekoliko minuta, i zaradio isključenje, ali je Bjelica inzistirao da se nastavi 11 na 11.

Supertalentirani i mladi Dinamov branič predstavio se Bjelici

Potvrda pobjede i nadmoći hrvatskog prvaka nad austrijskim sastavom došla je u 66. minuti. Ubacio je s desne strane Hajrović, a 17-godišnji Joško Gvardiol skočio je najviše između trojice i glavom zakucao loptu u mrežu austrijskog vratara.

Mladom dinamovcu koji je u drugom poluvremenu ušao umjesto Emira Dilavera, ovo su prve pripreme sa seniorskom momčadi u karijeri i sjajan način da se predstavi treneru Bjelici.

"Dobro smo odradili utakmicu, dosta igrača je dobilo šansu. Stvarali smo prilike, imali smo dobrog protivnika, mogli smo stvari koje smo vježbali na treningu isprobati na terenu. Zadovoljni smo. Bilo je dosta i promašaja, ali to je normalno u ovoj fazi priprema, noge su teške. Zadovoljan sam s onim što sam vidio i kako su se igrači ponašali na terenu", rekao je trener Dinama poslije utakmice.

Pročitajte više