Dinamo konačno svijetla točka: Raizgrani do prvih euro-bodova!

DINAMO je prihvatio rukavicu Temišvara, koji je odlučio igrati nogomet. Modri su u drugoj utakmici Europske lige slavili 3:0 (Badelj, Sammir, Morales) i uzeli prve europske bodove ove sezone. I Kruno Jurčić konačno je na terenu imao dobitnu kombinaciju, nako silnog traženja dogodilo se da je Dinamo pokazao kvalitetu. Pa makar to bilo i stoto lice Modrih ove sezone.

> Zoran Mamić: Ne znam hoće li se utakmica uopće odigrati

> Paralizirani grad: Mamić bježao pod paljbom boca, igrači Temišvara nabasali na Boyse

Dan U Temišvaru bio je krvav. Takva je praksa kad god hrvatski navijači idu na istočna gostovanja. Gledamo nemile scene; krvave glave, vojne akcije policije i političare na nogama, a Banat je bio posebno plodno tlo za huligane svih nacionalnosti. Unezvjereno je izgledao Zoran Mamić dok je u dogovrenom javljanju prije utakmice pred kamerama zablokirao, pitajući se hoće li utakmica uopće krenuti. Iza njega vrtjela se slika Boysa kako harače po stadionu. Ipak, početak utakmice bio je jedina svijetla točka. Dinamo je krenuo žustro, Temišvar ih je pozvao na igru. I gledali smo lijepo poluvrijeme.

Jurčić je ipak iznenadio sastavom: povjerio je Sammiru mjesto u prvih 11, a on se zajedno s Badeljom, vjerojatno najboljim igračem utakmice koji nije bio u formi u posljednje vrijeme, ponašao vrlo zahvalno, Puno su toga u Dinamovu pobjedu ugradili Ilija Sivonjić i Filip Lončarić. Jurčić je krenuo sa Sivonjićem umjesto Papadopoulosa, koji je svoju priliku dobio pred kraj utakmice. I pogodio; Sivonjić je neopterećen nadomjestio nevidljivog Mandžukića, dok je Lončarić bitnim obranama sačuvao Dinamovo samopouzdanje kod vodstva 1:0, Bio je to možda i ključ susreta, jer Temišvar, iako limitiran, nije se predao, a s Dinamom je i kod vodstva 3:0 teško reći - gotovo je.

Dinamo je sve golove zabio u idealnim trenucima. Najprije u osmoj minuti, kada je 203 cm visokog golmana Pantilimona prevario odbijanac nakon udarca Milana Badelja.

Sivonjić je odradio većinu posla, ispremješao obranu domaćina, Badelj je traljavo pucao, ali se loptra odbila od nekoga u bloku i završila u golu. Drugi pogodak zabili su na samom startu drugog dijela i dokrajčili nadu domaćih, koji su u utakmicu ušli bez napadača Parska - startao je samo Bucur. Bio je i najopasniji, s braćom Karamjan, i upravo je taj trojac bio nositelj opanosti do kraja prvog dijela. No, Dinamovu obranu koja je itekako plivala spašavali su Robert Kovač i Flilip Lončarić. Robi je uklizao i zaustavio udarac Bucura iz kontre, dok je Lončarić spašavao najprije mrežu od Marija Mandžukića u gužvi šesnaesterc, a potom pravovremenim istrčavanjem i pokrivanjem svih frontova, zaustavio siguran pogodak Goge.

Gledali smo odličnu vratarsku večer u Temišvaru, jer Lončariću je show pokušao ukrasti Pantilimon, koji u 26. minuti iz desnog kuta vadi snažan i precizan niski udarac Badelja, a potom jop nekoliko puta zaustavio Dinamovce. Pokušali su do kraja prvog dijela Sammir i Vrdoljak ali 45. minuta protekla je s minimalnom prednošću.

Kada je u nastavku susreta Sammir iskoristio vrsno dodavanje Badelja s lijeve strane i s vrha šesnaesterca pogodio za 0:2, Temišvar se morao dodatno otvoriti. Materijalizirao je to Pedro Morales i stavio točku na i. Tek kod 3:0 mogli smo se opustiti, iako se obrana poigravala do posljednje minute. Jurčić je uveo Barbarića, Callela i Papadopoulosa, svi su odradili svoj posao

Početni sastavi:

Temišvar: Pantilimon, Eder Bonfim, Mera, Nibombé, Art. Karamjan, Goga, Ionescu, Alexa, Arm. Karamjan, Bucur

Dinamo: Lončarić, Etto, Lovren, Kovač, Cufre, Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales, Sivonjić, Mandžukić

Sudac: Peter Rasmussen

Pročitajte više