HNL

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0 Oršić ušao i sredio Lokomotivu

Foto: Pixsell

DINAMO je u 19. kolu HNL-a pred 1935 gledatelja pobijedio Lokmotivu 1:0 golom Mislava Oršića u 68. minuti i tako peti put ove sezone na Maksimiru slavio minimalnim rezultatom.

Nenad Bjelica je očekivano promiješao momčad u odnosu na utakmicu protiv Manchester Cityja i samo je Dominik Livaković iz "europske" postave započeo utakmicu. Priliku su dobili Ivo Pinto, Lovro Majer, Đira, Gavranović i ostali, ali je uglavnom nisu iskoristili.

Dinamo je odigrao prosječnu utakmicu, taman koliko je trebalo da pobijedi čvrstu Lokomotivu koja je mogla i povesti na početku susreta. Gosti su puno bolje otvorili utakmicu i već u 7. minuti Tolić je pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko gola.

U 29. minuti je Droždek s desnog krila poslao odličnu povratnu loptu u srce šesnaesterca gdje je Emerson bio potpuno sam, ali na krivoj nozi i nije uspio dobro zahvatiti loptu.

Dinamo je tek nakon pola sata igre složio prvu kakvu-takvu priliku, ali je Majer nakon duplog pasa s Hajrovićem pucao pokraj gola. Lokomotiva se nakon dobrog početka u nastavku orijentirala samo na obranu, a spasila se u 57. minuti kad je Grbić Atiemwenu u čistoj šansi skinuo loptu s kopačke.

Četiri minute kasnije dogodio se ključan trenutak. Bjelica je iz igre izvadio Nigerijca te ubacio Mislava Oršića, a taj potez mu se isplatio sedam minuta kasnije. Ivo Pinto je odlično ubacio na drugu stativu, a odbijenu loptu nakon Šitumova udarca glavom Oršić je iz blizine ugurao u gol.

To je ujedno bila i zadnja spomena vrijedna akcija na utakmici, a Dinamo je s nova tri boda pobjegao Rijeci na deset, a Hajduku na 12 bodova. Zadnju utakmicu ove sezone Dinamo će odigrati u srijedu baš protiv Rijeke u odgođenom susretu 6. kola.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više