DINAMO NA POLJUDU BEZ KLJUČNOG IGRAČA Zabija i asistira u svim derbijima, ali propušta onaj za naslov

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

KATALONAC blista na utakmicama protiv najboljih klubova u HNL-u, ali zbog ozljede neće igrati derbi prvenstva.

Drugoplasirani Hajduk u nedjelju od 17 sati dočekuje vodeći Dinamo u 31. kolu. S obzirom na to da je jučer Dinamo u Maksimiru izgubio od Osijeka (0:1), a Hajduk na Poljudu pobijedio Cibaliju (4:0), u samoj završnici prvenstva prednost lidera gotovo se prepolovila.
 
I to u najgorem trenutku za Dinamo, tri dana prije najtežeg gostovanja. Na Poljudu bi ga svakako čekala vruća atmosfera, ali spomenuti rezultati neposredno prije dolaska u Split jamče pun stadion i pakao Dinamu. Jer Hajduk se sada vraća u borbu za naslov, a pobjedom nad vodećim Dinamom došao bi mu na samo dva boda zaostatka i to pet utakmica prije kraja prvenstva. 
 
I dok Hajduk ima prednost domaćeg terena, uzdrmanom Dinamu dodatni je hendikep što će na Poljudu morati igrati bez ozlijeđenog Danija Olma. Mladi (19) krilni napadač Dinama ove sezone postao je nezamjenjiv u momčadi Mamićevog kluba, a redovno je bio među najzapaženijima upravo u derbijima.
 
Hajduku je zabio na početku prvenstva, u pobjedi 3:1 na Maksimiru, kao i u pobjedi Dinama 4:2 u Osijeku, dok je namjestio golove na obje utakmice protiv aktualnog prvaka Rijeke. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više