Dinamo na Željinoj 90. obljetnici: Na Grbavici 2005. njihova utakmica prekinuta zbog nereda

ŽELJEZNIČAR, legendarni i omiljeni klub iz sarajevske Grbavice, ove godine slavi 90 godina, a Dinamo će im uveličati proslavu gostovanjem u lipnju.

Predsjednik kluba Sabahudin Žujo najavio je da će vodstvo Dinama pozvati na "Plavu večer", kojom će Željo u hotelu "Holiday Inn" svečano obilježiti početak slavljeničke godine u kojoj će krenuti i gradnja novog stadiona. U Želji su također tijekom 2011. odlučili obilježiti i jedinu titulu jugoslavenskog prvaka u povijesti, koju je klub osvojio u sezoni 1971/72. prigodnom reprodukcijom šampionskih dresova.

Željezničar njeguje odlične odnose s hrvatskim klubovima; prošle sezone je uveličao Hajdukov 99. rođendan, a za nekoliko mjeseci će ugostiti još jedan prijateljski klub, jer prema riječima Željezničarovog vodstva, preostalo je s Dinamom utanačiti tek termin.

Prije pet godina Željo je gostovao na Maksimiru, a u rujnu 2005. isti klubovi odigrali su prijateljsku utakmicu na Grbavici, koja je morala biti prekinuta zbog velikih nereda, ali ne između navijačkih skupina BBB-a i Manijaka, nego navijača Dinama i policije. Dok je trajao sukob Boysa i policije, Manijaci, navijači Želje, skandirali su BBB-ima.

Utakmica je prekinuta u 74. minuti zbog masovne tučnjave, do koje je došlo kada je među nekoliko stotina BBB-a na sjevernoj tribini Grbavice puštena informacija da im razbijaju automobile. te su zbog toga razloga nasilno željeli napustiti stadion. Policajci im pak nisu željeli dopustiti da prođu, jer su se neopravdano bojali njihovog susreta s navijačima Željezničara.

Nakon utakmice ustanovilo se da su napad na imovinu BBB-a izveli Horde zla, navijači Sarajeva, na koje su u zajednički juriš i gađanje kamenjima krenuli Boysi i Manijaci. Dio gledatelja je spas od stampeda tražio bijegom na teren!

Sudac Dragan Skakić je pozvao igrače da se sklone ispred svlačionice zbog njihove sigurnosti, a kako divljanje nije prestajalo nakon pet minuta, definitivno je prekinuo utakmicu.

Pročitajte više