Dinamo ostao bez još jednog talenta: "Hrvatskog Ozila" pratili su Barcelona i Bayern, a završio je u Italiji

Screenshot (Youtube)

HRVOJE ILIĆ, 17-godišnji veznjak, napustit će Dinamo i kao slobodan igrač potpisati za Pescaru.
 
Ilić, koji je najavljen kao buduća "desetka" Dinama i hrvatske reprezentacije, odlazi jer je njegova obitelj procijenila kako na Maksimiru zbog velike konkurencije ne bi dobio pravu priliku.
 
Dinamo će tako za talentiranog mladića umjesto velike odštete dobiti tek naknadu za razvoj igrača. Na Maksimir je stigao prije četiri godine iz Osijeka i bio je standardni reprezentativac u svim uzrastima, a često i igrač odluke u utakmicama mladih reprezentacija. 
 

 
Odlazak Ilića s Maksimira još ranije je najavio njegov agent Miroslav Bičanić, koji ga je Talijanima opisao kao hrvatskog Mesuta Ozila.
 
"Svi kažu da ima ogroman potencijal i da može postati playmaker hrvatske reprezentacije u budućnosti. Veliki talijanski klubovi znaju da ga mogu dobiti uskoro kao slobodnog igrača", rekao je Bičanić, ali ostaje nejasno zašto je preselio u ipak malu Pescaru ako se zna da su ga proteklih godina pratili Barcelona, Bayern, Juventus i mnogi drugi velikani.
 
U posljednjih godinu dana Dinamo je napustilo niz mladih igrača, koji nisu mogli dobiti očekivanu priliku u prvoj momčadi ili onih koji su dobili bolje uvjete u drugim klubovima. Tako su otišli Branimir Kalaica (Benfica), Tin Matić i Sandro Kulenović (Legija), Josip Brekalo (Wolfsburg), Karlo Igor Majić (Fortuna)...
 

Pročitajte više