Dinamo oštećen za penal. Pogledajte bizarnu glupost koju nisu vidjeli suci

Screenshot: MaxSport

DINAMO je na Maksimiru pobijedio Goricu 2:0 u 21. kolu SuperSport HNL-a, ali pri rezultatu 1:0 je, čini se, oštećen za čisti penal. Skrivio ga je Dino Štiglec bizarno i glupo. Nevjerojatno da je to napravio upravo jako iskusan (33) igrač, jedan od najboljih u Gorici.

Josip Mišić je u 41. minuti izveo korner za Dinamo. Loptu koju je iz kuta centrirao pred gol sigurno je pokupio Goričin golman Ivan Banić. Dok ju je on držao u rukama i gledao raspored suigrača kako bi odigrao prema nekome od njih, u prolazu pored njega mu je loptu rukom lupnuo Štiglec. Snimka pokazuje da je lijevi bočni Gorice to napravio svjesno, namjerno.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Nema dakle govora o tome da je loptu okrznuo slučajno, nenamjerno, u prolazu, nego je baš rukom udario po njoj, kao da čestita svom golmanu na uspješnom hvatanju lopte iz kornera. S obzirom na to da je tako postupio dok je lopta u igri i pred svojim golom, znači da je trebao biti dosuđen kazneni udarac za Dinamo.

Srećom po njega i njegovu momčad, sudac Patrik Kolarić na terenu to nije vidio, kao ni njegov video asistent Dario Bel. Prije dva mjeseca gotovo identična situacija dogodila se u prvenstvu Saudijske Arabije. Tada je ovakvu glupost napravio igrač Al-Fateha, koji vodi Slaven Bilić. Za to je kažnjen penalom, iz kojeg je Al Hazem zabio za pobjedu 2:0.

Pročitajte više