BJELICA VIŠE NIJE TRENER DINAMA

Dinamo otkrio da je novac razlog rastanka s Bjelicom

Foto: Marko Prpić / Pixsell

KREŠIMIR ANTOLIĆ, ključni član Uprave Dinama, obratio se novinarima nakon što je to napravio i Nenad Bjelica, koji ih je poslije tri i pol sata sastančenja s klupskim vrhom obavijestio da sporazumno više nije trener.

"Nismo se složili oko situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa. Ostali smo na različitim idejama oko toga i odlučili smo se rastati", izjavio je Antolić i tako uvijeno otkrio razlog prekida suradnje Dinama i njegovog donedavnog trenera.

Bjelica, naime, kao ni nogometaši Dinama, nije pristajao na smanjenje plaće zbog krize nastale pandemijom koronavirusa i to je bio završni razlog da ga gazda kluba Zdravko Mamić natjera na odlazak. Prvi potez u tom smjeru bio je kada je Mamić na svom Facebooku objavio koliko Bjelica zarađuje u Dinamu, a drugi kada je svim trenerima koje je Bjelica doveo podijelio otkaze. 

Danas, kada je izvjesni rastanak formaliziran, Antolić u ime Mamićevog Dinama poručuje Bjelici: "Želimo mu puno sreće i da nastavi imati dobre rezultate." 

Smirila se i igračka pobuna: "Dio igrača je pristao na smanjenje plaća, a uskoro očekujemo i dogovore s preostalim igračima."

Antolić je imao i poruku za navijače: "Ovo je kraj turbulentnog razdoblja za klub. Neće toga više biti. Nastavljamo u pravom smjeru."
 
Što se tiče Bjeličinog nasljednika: "Razmislit ćemo u narednim danima."

Pročitajte više