Dinamo pobijedio Žilinu, Henriquez u tri minute promašio penal i zabio gol

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je u Turskoj odigrao prijateljsku utakmicu protiv slovačke Žiline i pobijedio s 2:0.

Hrvatski prvak je prije tri dana s 3:1 svladao Zaglebie, a istom razlikom pao je i današnji protivnik. Mario Šitum asistirao je Stojanoviću koji je doveo "Modre" u vodstvo u 48. minuti. Tri minute kasnije Stojanović je pao u šesnaestercu, a Henriquezov udarac s bijele točke obranio je golman Žiline. Ipak, samo tri minute kasnije, u 54., Čileanac se iskupio zabivši za 2:0.

Ivajlo Petev izveo je sljedeću jedanaestoricu: Livaković - Matel, Sigali, Perić, Sosa - Pavičić, Antolić - Olmo, Gojak, Ćorić - Hodžić.

U drugom dijelu igrali su: Zagorac - Stojanović, Lešković, Schildenfeld, Pivarić - Moro, Knežević - Fiolić, Machado, Šitum - Henriquez.

Petev je nakon pobjede rekao: "Zadovoljan sam željom i agresijom koju su igrači pokazali. Imali smo dobre situacije i iskoristili smo ih. U prvom poluvremenu nismo imali baš šansu za gol, ali vratilo se sve u drugom dijelu. Bili smo bolja ekipa, kontrolirali smo igru, sve je bilo na našoj strani. Rezultat sam za sebe govori".

"Želim da izgledamo bolje iz utakmice u utakmicu. Isto tako želim da budemo kompaktniji, da poboljšamo svaki trening i utakmicu".

"Naći ćemo rješenje za sve", odgovorio je na pitanje o velikom broju igrača koje ima na raspolaganju i koje treba dobro rasporediti: "Zadovoljan sam ovime što smo odradili do danas i nastavljamo dalje. Čeka nas još utakmica, bitno je da radimo jer zato i jesmo ovdje".

Idući je susret na rasporedu u srijedu, 1. veljače, u 16h po hrvatskom vremenu kada će Dinamo odmjeriti snage sa Slovanom iz Bratislave
 

Pročitajte više