dinamo

Dinamo predstavio Kopića: "Hajduk je u zamahu, ali mi ćemo u derbiju biti pravi"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je potvrdio Željka Kopića kao privremenog trenera prve momčadi, nakon što je sinoć nakon poraza od Rijeke 3:1 u četvrtfinalu Kupa Damir Krznar dao ostavku.

 

Voditelj Dinamove omladinske škole vodit će momčad do kraja ove polusezone, a klub će po njezinu završetku odlučiti s kim će krenuti u proljetni dio prvenstva. 

Kopić: Stajali smo iza Krznara

"Godinu i pol dana sam bio Dinamove obitelji na poziciji voditelja nogometne škole. Zajedno s klubom napravili smo puno, napravili smo velike pomake u infrastrukturi, napravili smo puno na principima igre, velik broj juniora igra za B ekipu i dosta raritetan podatak je da se od 12 natjecateljskih ekipa njih deset nalazi na prvome mjestu. To me čini zadovoljnim", rekao je Kopić, koji je godinu i pol bio voditelj Dinamove škole, i dodao:

"Trenutak koji se sinoć dogodio sigurno je specifičan. Svi smo zajedno stajali iza Damira i ekipe i vjerovali smo da će se rezultati popraviti, ali utakmica je završila kako je završila. Damir je povukao svoj potez i Uprava je sa mnom obavila razgovor i ja, kao djelatnik kluba koji živi svakodnevno za Dinamo, sam se stavio potpuno na raspolaganje i dogovorili smo se da do kraja ove polusezone napravimo sve što je u našoj moći da ostavimo rezultate kakve svi priželjkuju.

Poznat mu je mentalitet Hajduka

Kopićeva prva utakmica bit će derbi s Hajdukom u nedjelju na Maksimiru, klubom koji je vodio od kraja 2017. do rujna 2018. godine.

"Protiv Hajduka očekujem kvalitetnu utakmicu. Jako dobro znam mentalitet Hajduka i sve što se oko Hajduka događa i kad je dobro i kad nije. U zamahu su. Pratio sam rad Dambrauskasa i napravit ćemo apsolutno sve da budemo na pravoj razini. Ja u ovu ekipu vjerujem, ona ima kvalitetu koju je često pokazivala. Po putu se negdje ta nit koja te košta rezultata izgubila, ali moja vjera u svlačionicu je potpuna. Siguran sam da ćemo već u nedjelju biti na razini na kojoj moramo biti. Klupa Dinama je svakome ambicija. Želimo zajedničkim snagama do zime izvući situaciju na najbolji način, a tako će i Uprava dobiti dovoljno vremena da razmotri sve opcije", rekao je Kopić i dodao da će današnji trening voditi Alen Peternac te da će naknadno odlučiti o odabiru Stručnog stožera.

Kek nije kontaktiran

Na press-konferenciji bio je i predsjednik Mirko Barišić, koji je objasnio kako je izbor pao na Kopića.

"Zamolili smo direktora omladinske škole da preuzme momčad. Pred nama je pet bitnih utakmica u zgusnutom rasporedu i to neće biti lako apsolvirati. Zahvaljujemo mu što je pristao uzeti momčad i nadamo se da će rezultati biti bolji nego što jesu. Poznato vam je, a to je credo Dinama, da smo i ove godine imali tri temeljna cilja, a to je da osvojimo prvenstvo, Kup i da igramo u Europi. To smo prošle sezone napravili, a ove, nažalost, jedan od ta tri cilja nećemo ostvariti", rekao je Barišić i dodao da nikakvih kontakata s Matjažom Kekom i ostalim imenima koja se spominju u medijima nije bilo. 

"Što se tiče Europe, to je za nas isto važno ne samo sa sportskog nego i s financijskog aspekta. Samo ne znamo hoćemo li na proljeće igrati u Konferencijskoj ili Europa ligi i vjerujem da ćemo na proljeće odigrati nekoliko kvalitetnih utakmica. Što se prvenstva tiče, koje nam je najbitnije, vjerujem da ćemo s novim trenerom postaviti realne izglede da se i ove sezone borimo za naslov prvaka", zaključio je.

Pročitajte više