Dinamo pregazio 3. momčad češke lige: Rukavina zabio s centra!

DINAMO je turskom Beleku upisao i svoju drugu "prijateljsku pobjedu". Nakon što su srušili Bate Borisov i remizirali sa Steauom, visokim su rezultatom (3:0) prešli preko Sigme iz Olomouca, češke ekipe koja trenutno drži treće mjesto ljestvice iza Viktorije Plzen i Sparte Prag.

Čehe je načeo Antun Palić na asistenciju Matea Kovačića, drugi pogodak djelo je Ante Rukavine, a treći Andreja Kramarića. Modri su igrali bez svojih reprezentativaca; Vrsaljka i Badelja, koji je Slaven Bilić poveo u Pulu.

Dinamo je agresivno otvorio utakmicu, Rukavina je već u 1. minuti tukao pored gola. Poveli su Modri u 27. minuti preko Palića, ali potez utakmice djelo je aktera s početka susreta. Rukavina je u posljednjoj minuti poluvremena fantastičnim lobom s nekih 50-ak metara spazio i prebacio golmana Sigme, povećao vodstvo te sasvim sigurno razveselio Halilhodžića koji željno iščekuje njegove pogotke. Kramarić je konačnih 3:0 postavio u 85. minuti.

Vaha opet uletavao u teren

"Bila je ovo još jedna fina utakmica, iako su me opet naljutile grubosti u početku, pa je tako kopačkom u usta dobio mali Kovačić. Kao trener, ne možeš ostati hladan na takve situacije. Nismo baš bili taktički najbolji, još nas čeka puno rada, no za ovu fazu priprema, mislim da su momci bili dobri. Ova pobjeda puno znači svima nama jer je najljepše raditi i pobjeđivati", rekao ja Vaha nakon susreta za službeni web Dinama.

Ponovo su frcale iskre prema protivničkoj klupi. Vaha je dva puta uletio u teren, nakon grubih startova na Kovačiću i Šitumu.

O mladićima koji su istrčali protiv češke ekipe, poput Doležala, Bručića i Šituma, dodao je par riječi:

"Konkurencija je velika, jer ovi mladi pokazuju puno toga dobroga i zato nijedan igrač ne može biti opušten i misliti akko ima zajamčenu poziciju. No, to je svakako dobro, jer im neće nedostajati motivacije."

DINAMO: Kelava (82' Skender), Tomečak, Barbarić, Tonel, Cufre (63' Ibanez), Chago (73' Brezovec), Calello (78' Bručić), Šitum (63' Morales), Kovačić (78' Kramarić), Palić (63' Sylvestr), Rukavina (63' Beqiraj)

Pročitajte više