Soudani promašio penal pa zabio jedan od najljepših golova sezone za pobjedu protiv Lokomotive

Foto: Hina

DINAMO je u 19. kolu HNL-a pobjedom 3:1 nastavio veliki niz protiv Lokomotive.
 
Dinamo i Filijala su se u prvoligaškoj povijesti HNL-a susreli 24 puta. Dinamo je danas upisao čak 23. pobjedu, dok je samo jedan dvoboj završio bez pobjednika.

Ovaj put Dinamo je do pobjede stigao teže od očekivanog, nakon što je deset minuta prije kraja rezultat bio 1:1. 
 
U osam minuta dva gola
 
Ranije je Dinamo tek u 65. minuti slomio otpor gostiju kada je Soudani sjajno skočio nakon ubačaja s lijeve strane i načeo goste. Međutim, samo osam minuta kasnije šok za hrvatskog prvaka - Antunović je topovski tukao nakon prodora i matirao Livakovića.
 
Dinamo do vodstva nakon jedanaesterca
 
U posljednjih deset minuta Dinamo je ušao nervozno, a pobjedu mu je osigurao Stolnik koji je nakon ubačaja iz kuta igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Soudani, no njegov udarac s bijele točke obranio je Zagorac. Ipak, u nastavku akcije je lopta stigla do Fiolića koji je matirao Zagorca. 
 
Potez utakmice u zadnjoj minuti
 
Posljednja minuta utakmice donijela je i jedan od najljepših golova sezone kojim je Dinamo potvrdio pobjedu. Sosa je ubacio, a Soudani zabio spektakularno u skoku volejom za konačnih 3:1 i mir na Maksimiru uoči derbija s Hajdukom sljedećeg tjedna.
 
SASTAVI: 
 
Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Šitum, Benković, Schildenfeld, Sosa - Moro, Jonas - Soudani, Gojak, Fiolić - Henriquez.
 
Lokomotiva (4-2-3-1): Zagorac - Stolnik, Kolinger, Rrahmani, Rožman - Halilović, Ivanušec, Majer - Cekici, Marić, Bočkaj.
 

Pročitajte više