DINAMO U EUROPI

Dinamo saznao protivnika. Evo s kim igra za skupinu Europa lige i 2,6 milijuna eura

Foto: Gulliver / Getty Images

DINAMO je ispadanjem iz Lige prvaka u 3. pretkolu osigurao nastup u zadnjem pretkolu Europa lige kao nositelj. 

Sada je saznao suparnika na zadnjoj prepreci prije skupine Europa lige. Jedinu utakmicu play-offa EL-a Dinamo će 1. listopada kao domaćin igrati protiv Flore, aktualnog prvaka Estonije.

Flora je tu utakmicu izborila tako što je u 3. pretkolu EL-a izbacila Florianu, prvaka Malte. Nakon 0:0 poslije 120 minuta, Flora je slavila 4:2 na penale.

Dinamo će za 2,62 milijuna eura, koliko iznosi nagrada Uefe za plasman u skupinu Europa lige, igrati protiv najboljeg estonskog kluba u povijesti (12 osvojenih prvenstava, 8 kupova), koji je osnovan prije samo 30 godina.

Flora je u Europi do ove sezone uglavnom služila za popravljanje gol-razlike svojim suparnicima. Dinamo ju je već susreo 2001. U prvom pretkolu Kupa Uefa izbacio ju je s ukupnih 2:0.

Ovog ljeta natjecanje u kontinentalnim kupovima Flora je počela protiv litavske Suduve u 1. pretkolu Lige prvaka. Porazom na penale (4:2) spustila se u Europa ligu, gdje je u 2. pretkolu s 2:1 eliminirala islandskog prvaka KR. 

Flora je zatim pobjedom protiv Floriane izborila gostovanje za tjedan dana kod Dinama, u kojem će biti potpuni autsajder.

Pročitajte više