EUROPA LIGA

Dinamo saznao protivnike u Europa ligi. Na Maksimir dolazi Nikola Vlašić

Grafika: Index

DINAMO i Rijeka plasirali su se u skupine Europa lige pa će Hrvatska prvi put od 2017. godine imati dva predstavnika u skupinama europskih natjecanja. Protivnike su saznali na ždrijebu u Nyonu.

 

Dinamo će igrati protiv Vlašićeve CSKA Moskve, Feyenoorda i Wolsberga, a Rijeka protiv Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Zarada za Dinamo

Dinamo je za ulazak u skupinu Europa lige uprihodio 2,6 milijuna eura, ali i 2,3 milijuna eura koliko mu pripada na račun koeficijenta. I dalje može sjajno uprihoditi i u skupini eurokupa koji mu je financijski plan B. Remi u grupi Europa lige donosi 190 tisuća eura, a pobjeda 570 tisuća eura. 

Nadalje, prvo mjesto u skupini vrijedi još milijuna eura, a drugo pola milijuna eura. Tako se dolazi do prolaska skupine i prve nokaut-runde koja donosi još pola milijuna eura premije. Plasman u drugi eliminacijski krug vrijedi 1,1 milijun eura. Četvrtfinale 1,5 milijun eura.

Polufinale donosi još 2,4 milijuna eura, poraz u finalu 4,5 milijuna eura, a osvajanje Europa lige 8,5 milijuna eura. 

Raspored utakmica

Sve utakmice Dinama i Rijeke u Europa ligi prenosit će Arenasport, a prvo kolo igra se za tri tjedna. Utakmice će se igrati u 19 sati ili u 21:05.

Raspored utakmica Europa lige:

1. kolo - 22. listopada

2. kolo - 29. listopada

3. kolo - 5. studenoga

4. kolo - 26. studenoga

5. kolo - 3. prosinca

6. kolo - 10. prosinca

Pročitajte više