Dinamo slavi i bez svojih legendi: Prosinečki nije dobio pozivnicu

ROBERT PROSINEČKI nije pozvan na veliku proslavu stogodišnjice zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo koju njegov izvršni predsjednik Zdravko Mamić  organizira u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Iako je proslava sto godina kluba prilika da klub zajedno sa svojim navijačima i igračkim legendama proslavi veliki jubilej, Dinamo na čelu s Mamićem i Barišićem slavit će uz nekoliko stotina uzvanika u HNK bez navijača, a čini se i bez igračkih legendi, osim onih odabranih.

Kako piše Večernji list, pozivnicu nije dobio Robert Prosinečki, legenda "modrog" kluba koji je igračko ime ipak stvorio u Crvenoj Zvezdi, a na Maksimir se vratio i igrao tri godine (1997 - 2000), da bi karijeru, nakon novog odlaska u inozemstvo, zaključio u NK Zagrebu.

"Dinamo je dio mog života, ali neke uspomene nisu najljepše. Morao sam dva puta napuštati Maksimir, ali to nema veze s klubom i njegovim navijačima", rekao je Robi za isti izvor posjećajući kako mu u Maksimiru još uvijek duguju novac.

Svečanosti neće prisustvovati ni Velimir Zajec, igračka i trenerska legenda Dinama čiji je dres nosio deset godina od 1974., a s klupe ga je vodio u dva navrata 1998/1999. i 2010. godine kada ga je naslijedio sadašnji trener Vahid Halilhodžić. Miljenik zagrebačke publike kazao je kako je prekasno saznao za datum proslave te kako je u Ateni odakle se vraća tek za desetak dana.

Zbog svečanog raspoloženja i priprema za proslavu stotog rođendana iz Dinama nismo uspjeli dobiti komentar.

Pročitajte više