DINAMO

Dinamo to smo mi: HRT relativizira Mamića. U emisiju zove one koji ga štite

Foto: Foto: Luka Šangulin / Index, HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

UDRUGA Dinamo to smo mi, koja se zalaže za demokratske izbore u klubu, objavila je na svojoj Facebook stranici priopćenje povodom večerašnje emisije Otvoreno na HRT-u.

Podsjećamo, urednici Otvorenog odlučili su napraviti emisiju povodom pravomoćne presude Zdravku Mamiću, a pitanje o kojem će se raspravljati glasi: "Je li Zdravko Mamić više naštetio Dinamu ili mu donio korist?" Treba napomenuti kako je Otvoreno naknadno na popis gostiju ubacilo Krešimira Antolića, jednog od čelnih ljudi Dinama i dugogodišnju desnu ruku braće Mamić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Kao članovi Dinama oštro osuđujemo pokušaje urednika HRT Otvoreno Damir Smrtića i Denisa Latina da relativiziraju zločin nad Dinamom. Prvo, sramotno je ovakvo pitanje koje se tiče dokazane pljačke i pokušava očistiti obraz bjegunca od pravosuđa.

Drugo, kao javni servis HRT Vijesti bi trebao težiti objektivnosti, a ne u zadnji čas na popis gostiju uvrstiti člana Uprave Dinama koja je do zadnjeg štitila interese lopova u Dinamu, a ne samog kluba i kojeg tek čekaju prijave za druga izvlačenja novca iz kluba, a istodobno ignorirati predstavnike članova i navijača.

Skrivanja iza teza da oni kao urednici obrađuju budućnost funkcioniranja Dinama, a da se ne daje prilika onima koji su na sve ovo upozoravali loš je pokušaj spina.

Pozivamo sve članove Dinama da pošalju na e-mail adrese korisnici@hrt.hr, damir.smrtic@hrt.hr i denis.latin@hrt.hr i upitaju jesu li im odvjetnik Veljko Miljević i Krešimir Antolić uvjetovali dolazak u emisiju s time da se ne pozivaju članovi Udruge DTSM, kao i ima li veze ovakav sastav u studiju s činjenicom da je bliska prijateljica Damira Smrtića nekadašnja savjetnica predsjednice i bivša novinarka Mirjana Hrga koja je sve šokirala svojim nedavnim stavom."

HRT je nakon ovog priopćenja reagirao i na popis gostiju dodao Juraja Čošića, predsjednika udruge Dinamo to smo mi.

Pročitajte više