DINAMO - TRIGLAV 7:0 Petković promašivao, hat-trick Kulenovića u golijadi Dinama

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO je u prijateljskoj utakmici na pripremama u Rovinju pobijedio slovenskog drugoligaša Triglav 7:0 iako je na poluvremenu bilo samo 1:0. Sjajan je bio Sandro Kulenović, koji je zabio hat-trick, a po jedan gol zabili su Bruno Petković, Tibor Halilović, Petar Sučić i Takuro Kaneko.

Dinamo u prvom poluvremenu: Nevistić - Živković, Theophile-Catherine, Perić, Ljubičić - Mišić - Špikić, Ademi, Baturina, Vidović - Petković 

Dinamo je očekivano dominirao od prve minute i pravo je čudo da su se Slovenci dovukli do poluvremena sa samo jednim primljenim golom. Za to je najzaslužniji golman Tim Kruljac, koji je Dinamovim igračima obranio praktički sve. Prvo je u 14. minuti skinuo čisti zicer Vidoviću, tri minute kasnije i Baturini, koji je prošao čitavu obranu, a u 22. minuti i veliku priliku Petkoviću.

Kruljac se istaknuo i u 28. minuti, kad je skinuo penal Petkoviću, ali u sljedećem napadu ga je Dinamo konačno probio. Špikić je prošao po desnoj strani i lijepo našao Petkovića, kojemu nije bilo teško zabiti za vodstvo Dinama.

U 34. minuti Petković je imao još jednu sjajnu šansu na asistenciju Ljubičića, ali je pucao pokraj gola, da bi njegov udarac iz slobodnjaka nešto kasnije prohujao pokraj gola. Baturina je u 39. minuti promašio čistu šansu, a Dino Perić je morao izaći iz igre zbog ozljede. Zamijenio ga je Mauro Perković.

Dinamo u drugom poluvremenu: Zagorac - Mikić, Bernauer, Perković, Graonić - Sučić - Kaneko, Halilović, Brodić, Rukavina - Kulenović

Jakirović je u nastavku promijenio čitavu momčad osim Maura Perkovića, a Dinamo je nastavio s promašajima, i to nestvarnima. Prvo je u 49. minuti Rukavina nakon ubačaja iz kornera na drugoj stativi, potpuno sam, pucao paralelno s golom. U 52. je Takuro Kaneko nakon odličnog pasa Brodića s pola metra pogodio jednog igrača Triglava u glavu, a od njega se lopta odbila u stativu.

Ipak, Dinamo je dominaciju naplatio u 52. minuti, kad je Halilović fino u petercu našao Sandra Kulenovića, a on je bio puno precizniji od svojih suigrača i zakucao loptu u gol za 2:0. U 55. minuti je Kaneko krasno proigrao Kulenovića, koji je išao zaobići Kruljca, ali mu je golman Triglava nekako iščupao loptu iz nogu.

Kulenović došao do hat-tricka

No, u 56. minuti Kulenović je puno bolje reagirao. Domaćini su izgubili loptu ispred šesnaesterca, Brodić je sjajno petom gurnuo u šansu Kulenovića, koji je povaljao čuvara i preciznim udarcem pogodio za 3:0. U 64. minuti Sučić je odigrao dva dupla pasa s Halilovićem i Kulenovićem i rutinski povisio prednost Dinama na 4:0.

Već u sljedećem napadu Dinamo je s petoricom igrača ušao u šesnaesterac, Kruljac je obranio Kulenoviću, a na odbijenu loptu natrčao je Halilović i zakucao je za 5:0. U 68. minuti Kaneko je srušen u šesnaestercu, a Kulenović je iz penala došao do hat-tricka. Jedini ozbiljan pokušaj gosti su imali u 74. minuti, kad je Marjanović dobro pucao, ali je Zagorac bio siguran. 

Zabio i Kaneko, Dinamo u subotu na pravom ispitu

U 77. minuti Kaneko je petom lansirao Nou Mikića, on krasno našao Kulenovića na drugoj stativi, ali je Dinamov napadač s dva metra promašio gol. U sljedećem napadu Kruljac je potpuno promašio s istrčavanjem, a Kaneko je gurnuo loptu u prazan gol za 7:0. Do kraja susreta igrali su i klinci Šunta, Cvetko i Brkljača, ali se rezultat nije mijenjao.

Sergej Jakirović može biti posebno zadovoljan predstavom Sandra Kulenovića, ali i Frana Brodića, koji je odlično surađivao sa suigračima i upisao dvije odlične asistencije. Sljedeću utakmicu Dinamo igra u subotu protiv Celja, vodeće momčadi slovenskog prvenstva.

Pročitajte više