Dinamo želi Kačavendu i Stojkovića. Evo koliko Lokomotiva traži za njih

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO u petak u 20 sati na Maksimiru protiv Hajduka igra susret 1. kola SuperSport HNL-a. U utorak momčad Igora Bišćana očekuje prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka s boljim iz susreta Astane i Dinama iz Tbilisija i tako počinje jedna od najvažnijih Dinamovih sezona u novijoj povijesti.

Kako će Dinamo u njoj izgledati još nije poznato, ali je sad već vrlo izvjesno da će ovog ljeta otići Dominik Livaković, Luka Ivanušec i vjerojatno Josip Šutalo. To će u Dinamovu blagajnu donijeti više od 30 milijuna eura, a dodamo li tome i 20 posto od transfera Joška Gvardiola, koji je također izvjestan, Dinamo bi ovog ljeta trebao jako dobro zaraditi.

Neće više kupovati dok nekoga ne prodaju

No ni cent od tih spomenutih milijuna još nije stigao u Maksimir pa se nova Dinamova uprava ne želi zalijetati s kupovinama skupih igrača ako nije sigurna da će za njihove transfere imati pokriće. U međuvremenu je Dinamo odustao od Matije Frigana za kojeg je Rijeci bio ponudio tri milijuna eura, a Damir Mišković na stolu ima dvostruko veću ponudu s Bliskog istoka s kojom se Dinamo neće natjecati.

Tako su se Dario Šimić i Igor Bišćan okrenuli drugim rješenjima, i to par kilometara od Maksimira. Kako doznajemo, Dinamo želi Luku Stojkovića i Lukasa Kačavendu, a za svakog od njih Lokomotiva traži 3.5 milijuna eura, iako će Dinamo pokušati sniziti tu cijenu jer bi uzeo obojicu u paketu.

Silvijo Čabraja je prošle sezone Stojkovića koristio najčešće na poziciji iza napadača, ali je znao igrati i lijevo krilo, za koje Dinamo neće imati rješenja kad ode Ivanušec. U 33 utakmice za Lokomotivu 19-godišnjak je zabio četiri gola uz pet asistencija, a može igrati i na desnom krilu bude li potrebe.

Njegov vršnjak Lukas Kačavenda je prošle godine bio vrlo tražen igrač. Genoa je nudila Lokomotivi osam milijuna eura, ali je on želio ostati u HNL-u još jednu sezonu, no pokidao je križne ligamente i morao dugo pauzirati. 

Dinamo na njima namjerava zaraditi u budućnosti

Obojica su bila kod Igora Bišćana u mladoj reprezentaciji i na obojici Dinamo u budućnosti namjerava dobro zaraditi. Dinamo osim Martina Baturine nema previše igrača na kojima bi kroz par sezona mogao nešto zaraditi, kao što je radio svih ovih godina, pa su Kačavenda i Stojković ulog u budućnost.

To je ogroman iznos za igrače koji se još nisu do kraja etablirali u HNL-u i Dinamo će pokušati smanjiti tu cijenu, osobito jer bi uzeo Stojkovića i Kačavendu u paketu. Do kraja tjedna se čeka dolazak Takura Kaneka iz Japana, koji bi ugovor trebao potpisati u nedjelju. Što se Alžirca Yacinea Titraouija tiče, on čeka vizu za Europsku uniju i sljedećeg tjedna bi trebao postati Dinamov igrač.

Pročitajte više