TRANSFERI

Argentinci otkrili zašto od Sigalijeva povratka u Dinamo neće biti ništa

Foto: Getty Images

U ČETIRI godine na Maksimiru Leonardo Sigali pokazao se kao jedan od najboljih braniča koje je Dinamo imao u novijoj povijesti, ali prije dvije godine ipak se rastao sa Zagrebom i vratio se u svoju Argentinu.

Međutim, u međuvremenu su obje strane shvatile da je rastanak bio pogreška i željeli bi se ponovno ujediniti. Problem je "samo" odštetna klauzula od 10 milijuna eura koju 33-godišnji stoper ima u ugovoru s Racingom.

"Stalno nas zovu zbog Lea, ali teško je", rekao je trener Racinga Sebastian Beccacece o interesu iz Zagreba, prenosi Racing de Alma.

Sigalija Transfermarkt procjenjuje na 1,6 milijuna eura, ali klauzula u njegovom ugovoru kaže da ne može otići za manje od 10 milijuna, što je nedohvatljiva cifra za Dinamo, pa i za financijski moćnije klubove s obzirom na to da se radi o 33-godišnjaku.

Oženio se Hrvaticom, prošlog tjedna su posjetili Zagreb

Racing je navodno čak i formalno izašao u susret Dinamo i smanjio cijenu, ali ni izbliza dovoljno da Zagrepčanima bude prihvatljiva.

Sigaliju su, piše Racing de Alma, Zagreb i Dinamo ostali u prekrasnom sjećanju. Oženio se Hrvaticom Elenom, s kojom je u studenom 2018. dobio kćerkicu, i uvijek se rado prisjećao svoje zagrebačke ere.

Embed from Getty Images

Argentinci pišu da je čak nedavno bio u Zagrebu, gdje se sastao s prijateljima iz kluba i grada, a vratio se u subotu te je trenutačno u obveznoj karanteni.

Sigalija muči neizvjesnost oko povratka argentinskog nogometa

Iako je u načelu zadovoljan u Racingu i plaća mu je redovita, Sigalija navodno muči neizvjesnost oko povratka argentinskog nogometa, jer se još ne zna kad i u kakvom obliku će se tamošnja sezona nastaviti. Racing sudjeluje u Copi Libertadores i ima ambicije koje sežu sve do naslova pobjednika.

Ipak, ako se situacija uskoro ne razriješi, Racing bi zaista mogao dopustiti Sigaliju da ode, no pitanje je hoće li Dinamo moći i željeti platiti i dodatno smanjenu odštetu.

U međuvremenu Dinamo traži druga rješenja u obrani.

Pročitajte više