Dinamo želi vratiti veznjaka kojeg je prodao za osam milijuna. Problem je u odšteti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku želi dovesti jednog veznjaka, a u kombinacijama se pojavilo ime Ivana Šunjića (26), koji je trenutno na posudbi u berlinskoj Herthi. Jasno je da ondje neće ostati jer je prije dva tjedna potjeran s treninga zbog "verbalne nediscipline" i suspendiran do kraja sezone. Hertha je navodno imala pravo otkupa njegovog ugovora od Birminghama za dva milijuna eura, ali neće ga iskoristiti.

Dinamo je Šunjića prodao 2019. godine upravo u Birmingham, nakon što je prethodne sezone bio neizostavan dio veznog reda pod vodstvom Nenada Bjelice. Tada su u Maksimiru na njemu zaradili čak osam milijuna eura. Poslije tri sezone u engleskom drugoligašu ove je godine bio na posudbi u Njemačkoj, gdje je skupio 19 nastupa.

Problem oko odštete

Šunjić ulazi u zadnju godinu ugovora s Birminghamom i izvjesno je da će promijeniti klub. Nije poznato koliko će Englezi tražiti za njega, ali zasad se čini da ga ne misle tako lako pustiti te bi mogli zahtijevati za Dinamo previsoku odštetu. Dodajmo da se za Šunjićevu karijeru brine ista agencija čiji je trenutno najvrjedniji igrač Roko Šimić, sin Darija Šimića, Dinamovog člana uprave.

Dinamo će ovog ljeta svakako pokušati dovesti veznog igrača kako bi popunio mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom Arijana Ademija u Kinu. Igor Bišćan na Ademijevom mjestu najčešće je koristio Roberta Ljubičića, no želi imati još jednu opciju.

Pročitajte više