Dinamov čovjek trebao bi postati novi disciplinski sudac HNL-a

Foto: Hina

NAKON što je izvršni odbor HNS-a odlučio da neće potvrditi Sašu Pavličića-Bekića za disciplinskog suca u novoj sezoni HNL-a, vodeći ljudi hrvatskog nogometa krenuli su u potragu za novim čovjekom.

I našli su ga u - u Dinamu. Glavni kandidat za novog disciplinskog suca je Matija Puhak (37), pravnik koji je nakon rada u jednom odvjetničkom uredu, šest mjeseci bio pomoćnik glavnog Dinamova direktora za pravne poslove, nakon čega je otišao u HNS. Tamo od 2012. godine radi kao pravni savjetnik, stručnjak za kriterije administracije i stručnog osoblja te kao tajnik disciplinske komisije. Puhak danas nije želio davati nikakve izjave.

Danas je također održan sastanak predstavnika prvoligaških klubova koji, kako doznajemo, razmatraju osnivanje nove Udruge prvoligaša.
 
Na tom su sastanku predstavnici Hajduka, Rijeke, Osijeka i Istre donijeli zaključak kako zahtijevaju od HNS-a da im se obrazloži smjena Saše Pavličića-Bekića. Ti su klubovi bili za njegov ostanak, jedini je Dinamo bio protiv. Ostali su bili ili suzdržani ili nisu ni bili na sastanku, poput predstavnika Slaven Belupa.
 
Sutra u 11:30 bit će održana sjednica IO-a HNS-a na kojem će se izglasati nepovjerenje Pavličiću-Bekiću i na kojem bi trebao biti imenovan njegov kandidat.
 
Zanimljivo je to da sad već bivši disciplinski sudac nije primio nikakvu obavijest ni poziv od HNS-a.

Saša Pavličić-Bekić prije godinu i pol dana postao je disciplinski sudac za Prvu HNL. Pod sobom je imao seniorsku Prvu HNL, ali i konkurenciju pionira, kadeta i juniora, dakle šest liga. Bez obzira na opseg posla, za razliku od prethodnika sve odluke je donosio do srijede u podne. Od 500 "presuda" koje je donio tijekom godinu i pol, samo jedna mu je preinačena i to ona kada je zbog naknadne prijave suspendirao najboljeg Dinamova igrača El Arbija Hilala Soudanija iz derbija s Hajdukom.


 

Pročitajte više