hrvatski nogometaši

Dinamov dragulj na posudbi u Italiji drugo kolo zaredom igrač utakmice

Foto: ChievoVerona

ADRIAN ŠEMPER (21), Dinamov vratar, drugo kolo zaredom oduševljava na posudbi u Italiji. 

Njegov Chievo iz Verone stigao je do važne pobjede protiv Cremonesea 1:0, a Šemper je bio igrač utakmice.

Održao je svoju ekipu na životu za važna tri boda u borbi za povratak u elitno društvo Serie A.

Dinamov vratar sakupio je pet obrana, od čega čak četiri iz kaznenog prostora. Činjenica da je bio najbolji igrač utakmice ne govori dobro o njegovoj ekipi, ali za njega individualno to je ogromna stvar. Posebice jer se događa drugo kolo zaredom.

Chievo je pobjedom skočilo na treće mjesto Serie B s bodom zaostatka za drugom Cittadellom, dok za vodećim Beneventom zaostaje 10 bodova. 

Prve dvije momčadi ostvarit će promociju u Serie A.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Prošle sezone branio samo šest puta, ove postao neprikosnovena "jedinica" Chieva u borbi za povratak u Serie A

Nakon što je u cijeloj prošloj sezoni sakupio svega šest prvenstvenih nastupa i za to kratko vrijeme briljirao između vratnica, ove se izborio za veću minutažu kod trenera Michelea Marcolinija.

Praktički je postao neprikosnovena "jedinica" koja talijanskog drugoligaša vodi prema promociji u elitno društvo Serie A.

Proteklog vikenda također je bio igrač utakmice s nevjerojatnih sedam obrana u minimalnom porazu kod Trapanija 1:0 te je izabran u momčad 14. kola Serie B.

Ovaj subotnji nastup bio mu je ukupno 15. ove sezone u isto toliko kola Serie B, što samo potvrđuje da ga trener Marcolini smatra prvim čuvarom mreže svoje ekipe.

Tražili ga Bayern i Sampdoria, on otišao na posudbu u Chievo, a nedavno se spominjao u kontekstu reprezentacije

Šemper je prošlog ljeta potpisao suradnju o posudbi iz Dinama u Chievo vrijednu oko milijun eura. Prilikom potpisa Talijani su se pohvalili da su uspjeli dovesti Hrvata iako su za njega bili zainteresirani Bayern i Sampdoria. 

Nedugo zatim ugledna talijanska Gazzetta stavila ga je u istu rečenicu s Milanovim supertalentom Gigijem Donnarummom, proteklih se tjedana Šemper spominjao i u kontekstu hrvatske reprezentacije kao nadolazeća nada u kontekstu problematične vratarske pozicije za Hrvatsku i izbornika Zlatka Dalića uoči Eura 2020.

ChievoVerona - Cremonese Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više