hrvatski nogometaši

Dinamov golman na posudbi u Italiji ponovno oduševio sjajnom partijom

Foto: Instagram/AdrianŠemper

ADRIAN ŠEMPER, mladi (21) Dinamov golman, ponovno oduševljava na posudbi u Chievu.

Nakon što je u cijeloj prošloj sezoni sakupio svega šest prvenstvenih nastupa i za to kratko vrijeme briljirao između vratnica, ove se izborio za veću minutažu kod trenera Michelea Marcolinija.

Praktički je postao neprikosnovena "jedinica" koja talijanskog drugoligaša vodi prema promociji u elitno društvo Serie A.

Šemper je nastupio na svakoj od dosadašnjih 14 utakmica Chieva te dodao i dva nastupa u Kupu Italije. 

Talijani ga usporedili s Donnarummom

Šemper je uvršten u momčad 14. kola talijanske Serie B iako je njegova momčad izgubila. Naime, Chievo je imalo prigodu odvojiti se samo na drugo mjesto, ali su poraženi kod Trapanija s minimalnih 1:0. 

Mladi vratar, kojeg je Gazzetta stavljala u istu rečenicu s Milanovim supertalentom Gigijem Donnarummom, imao je nevjerojatnih sedam obrana. To je bilo dovoljno da se istakne i bude najbolji čuvar mreže proteklog vikenda u Serie A iako nije uspio sačuvati ekipi važne bodove.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore

Ne samo proteklog vikenda, Šemper cijele sezone bilježi solidne statističke učinke. Tri puta sačuvao je mrežu netaknutom, a u prosjeku po utakmici ima 2,5 obrane. Po utakmici prima 1,1 gol, a ističe se još i po uspješnim istrčavanjima, točnosti svojih dodavanja te uhvaćenim visokim loptama po utakmici.

Grafika: Sofascore za IndexSport


Tražili ga Bayern i Sampdoria, on otišao na posudbu u Chievo, a nedavno se spominjao u kontekstu reprezentacije

Šemper je prošlog ljeta potpisao suradnju o posudbi iz Dinama u Chievo vrijednu oko milijun eura. Prilikom potpisa, Talijani su se pohvalili da su uspjeli dovesti Hrvata iako su za njega bili zainteresirani Bayern i Sampdoria. 

Proteklih se tjedana Šemper spominjao i u kontekstu hrvatske reprezentacije kao nadolazeća nada u kontekstu problematične vratarske pozicije za Hrvatsku i izbornika Zlatka Dalića uoči Eura 2020.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više