Dinamov krvnik Jelen "pobijedio" Bordeaux u gostima i potpuno zakuhao francusko prvenstvo

AKTUALNI francuski prvak Bordeauxa iznenađujuće je izgubio od Auxerrea s 2:1 u zaostaloj utakmici 25. prvenstvenog kola.

Domaćini su poveli u 7. minuti zahvaljujući autogolu Pedrettija, ali u nastavku je 'krvnik' momčadi Laurenta Blanca bio 28-godišnji poljski napadač Auxerrea Ireneusz Jelen, koji je prvo u 64. minuti izjednačio rezultat, a potom je u 83. minuti svojim drugim golom donio i pobjedu gostima.

Jelena jako dobro pamte i Dinamovi navijači jer upravo je ovaj napadač najzaslužniji što je Auxerre izbacio Dinamo u 1. kolu Kupa Uefa u ljeto 2006. kada je Modrima u dvije utakmice zabio tri gola.

Auxerre je ove sezone osvojio maksimalnih šest bodova protiv Bordeauxa, kojeg je svladao i u prvom dijelu prvenstva na svom terenu s 1:0. Auxerre je imao pet udaraca više prema golu od Bordeauxa, koji je samo jednom zapucao u okvir gola.

Očito je da Bordeaux nije u pravoj formi, jer je u subotu odigrao samo 1-1 protiv Montpelliera, također kao domaćin, a u toj utakmici gosti nisu iskoristili čak dva jedanaesterca!

Bordeaux je, usprkos novog podbačaja, i dalje vodeći na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i Montpellier na drugom mjestu. Auxerre se ovom pobjedom probio na treće mjesto na ljestvici, ima 51 bod, sada samo jedan manje od Bordeauxa. Četvrti je Lyon s 50 bodova, no, Bordeaux ima utakmicu manje od spomenutih rivala.


Le Championnat, zaostala utakmica 25. kola:


Bordeaux - Auxerre 1:2 (Pedretti 7 - ag / Jelen 64, 83)

Redoslijed: 1. Bordeaux 52 (-1), 2. Montpellier 52, 3. Auxerre 51, 4. lyon 50, 5. Marseille 49 (-1), 6. Lille 48…

Pročitajte više