DINAMOVI JUNIORI

Dinamov mali frajeri zabijaju panenke i ruše velikane: "Idemo do kraja!"

Foto: Pixsell

DINAMOVI juniori jučer su u Münchenu u nevjerojatnoj utakmici srušili veliki Bayern i plasirali se u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Nijemci su bili veliki favoriti, ali je momčad Igora Jovićevića nošena podrškom nekoliko stotina navijača pobijedila Bayern na penale i pokazala nevjerojatan karakter. Dinamo je vodio 2:0, imao je nekoliko velikih prilika, ali ih je promašio i Bavarci su se u završnici vratili i izborili penale. 

Imali su dva gola prednosti u raspucavanju, ali nisu izdržali. Dinamov preokret počeo je frajerskom panenkom 19-godišnjeg Edina Julardžije koja je očito uzdrmala Bayernove igrače.

"To mi je došlo u tom trenutku. Vidio sam da se njihov golman baca prije nego što mi pucamo. Kad sam išao prema lopti, odlučio sam da će biti panenka i dobro je ispalo", rekao nam je Julardžija jutro poslije.

On je dečko s Ferenčice koji je u Dinamo od svoje šeste godine. Igrao je u svim kategorijama, a imao je nedavno ponudu iz Italije koju je klub odbio. Julardžija je jedan od Jovićevićevih "fakina" koje je Dinamov trener zazivao prije utakmice. Rekao nam je da je od svojih igrača tražio da protiv Bayerna budu ludi jer da oni nemaju fakine iz Ferenčice, Dubrave i ostalih zagrebačkih kvartova.

"Ma, njegovi govori te uvijek motiviraju. On je sjajan motivator i uvijek nas nabrijava, a u ovakvim utakmicama to ti je samo dodatni poticaj. Išli smo preko limita, a u tome su pomogli i navijači koji su nas bodrili. Stvarno ih je prekrasno bilo vidjeti kad smo izlazili na zagrijavanje, nosili su nas", rekao nam je Julardžija.

Gol za četvrtfinale zabio je sjajni desni bek Tin Hrvoj koji je odigrao odličnu utakmicu.

"Iskreno, nisam uopće razmišljao da je to odlučujući penal. Samo sam ga išao zabiti", kratko je komentirao 18-godišnji mladić iz Radoboja.

Sjajnu utakmicu odigrao je i njegov kolega na lijevoj strani Roko Jurišić. Lijevi bek Jovićevićeve momčadi odigrao je praktički bez greške sve do same završnice kad mu je ponestalo malo snage. Dug je još put do prve Dinamove momčadi, ali u njegovom liku Dinamo je možda dobio dugoročno rješenje na toj poziciji kad jednog dana ode Marin Leovac.

"Stvarno se odlično osjećam. Kao klinac sam igrao lijevo krilo, a onda me trener prebacio na beka. Odlično se osjećam, a ovo jučer je bilo stvarno nevjerojatno. Presretni smo, a nakon utakmice smo svi zajedno otišli u restoran i proslavili pobjedu. Ja sam inače iz Trnja, a kao klinac sam igrao u Zagrebu šest godina i onda došao u Dinamo", rekao je 18-godišnji Jurišić.

Njega i suigrače u četvrtfinalu čeka moćna Benfica. Portugalci su poderali Liverpoolove juniore s 4:1 i bit će favoriti, baš kao što je bio i Bayern. No, Dinamovi klinci jednoglasno poručuju:

"Idemo do kraja!"

Pročitajte više