hrvatski nogometaši

Dinamov vratar na posudbi u Italiji opet briljirao, dobio veliki aplauz navijača

Foto: Chievo

ADRIAN ŠEMPER, mladi vratar Dinama na posudbi u Italiji, nastavio je sa sjajnim partijama i u prvoj utakmici nakon zimske pauze.

Njegov Chievo, koji se bori za povratak u Serie A, pobijedio je Perugiu 2:0 u važnoj utakmici i izravnoj borbi za petu poziciju u Serie B.

"Oprezan i kad nema posla između vratnica"

Šemper je sačuvao mrežu netaknutom što mu je uspjelo već peti put ove sezone. Nadalje, talentirani Hrvat obranio je zicer u 51. minuti pri 0:0 i tako pomogao ekipi da se izbori i na kraju stigne do pobjede.

"Imao je nekoliko fantastičnih obrana za koje je dobio aplauz publike. Uvijek je oprezan i kad nema posla između vratnica", napisali su talijanski mediji o Šemperu nakon utakmice.

Chievo je Perugiu slomio tek u završnici utakmice, Damir Ceter pogodio je za 1:0 u 89., a Riccardo Meggiorini zaključio pobjedom penalom u petoj minuti sudačke nadoknade. Bila je ovo prva utakmica da je Perugio vodio Serse Cosmia nakon što je Massimo Oddo dobio otkaz.

Trener Chieva Michele Marcolini imao je samo riječi hvale za mladog hrvatskog vratara.

"Jako teška utakmica, Perugia nam je stvarala dosta problema, ali Šemper nam je jako pomogao. Od njegove obrane zicera krenuli smo bolje igrati, pokazali smo karakter i na kraju pobijedili", kazao je trener Chieva.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Tražili ga Bayern i Sampdoria, on otišao na posudbu u Chievo, a spominjao se i u kontekstu reprezentacije

Šemper je prošlog ljeta potpisao suradnju o posudbi iz Dinama u Chievo vrijednu oko milijun eura. Prilikom potpisa Talijani su se pohvalili da su uspjeli dovesti Hrvata iako su za njega bili zainteresirani Bayern i Sampdoria. 

Nedugo zatim ugledna talijanska Gazzetta stavila ga je u istu rečenicu s Milanovim supertalentom Gigijem Donnarummom, proteklih se tjedana Šemper spominjao i u kontekstu hrvatske reprezentacije kao nadolazeća nada u kontekstu problematične vratarske pozicije za Hrvatsku i izbornika Zlatka Dalića uoči Eura 2020.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više