REGIJA

Dinamova legenda prognozira Srbima finale SP-a. "Hrvatska je dovoljno napravila"

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMOVA legenda Marko Mlinarić (61) smatra da bi Srbija mogla do finala Mundijala. U razgovoru za SportKlub Mlinarić je nahvalio Srbe i prognozirao da bi mogli ponoviti put Hrvatske na ruskom Mundijalu prije četiri godine. Srbija Dragana Piksija Stojkovića smještena je u najtežu skupinu, u kojoj su još Brazil, Švicarska i Kamerun.

"Srbija i Brazil će proći skupinu. Impresionira samopouzdanje srpskih igrača, kao što je izbornik, kao što su reprezentativci, pogotovo ofenzivni dio momčadi. Pa Srbija bi mogla postići veliki rezultat, kao Hrvatska u Rusiji. Ne laskam, govorim na temelju onoga što vidim."

Hrvatska je u skupini s Kanadom, Belgijom i Marokom. 

"Dobro je prošla u ždrijebu. Barem na papiru izgleda dobro. A taj papir ne samo da obvezuje, već i opterećuje. No, s prelaskom na višu razinu ne bi trebalo biti problema, ovo je posljednje natjecanje velikih zvijezda hrvatskog nogometa na čelu s Lukom Modrićem i siguran sam da će se on pobrinuti da ispraćaj bude za hrpu komplimenata. Što se mene tiče, Hrvatska, dok sam ja živ, ne mora više ništa osvajati u nogometu, dovoljno je napravila na trećem i drugom mjestu u svijetu."

Pročitajte više