EUROPA LIGA

Dinamovci uvjereni u pobjedu protiv Villarreala i plasman u polufinale Europa lige

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMOVI nogometaši u četvrtak će igrati uzvratnu utakmicu četvrtfinalne faze Europa lige protiv Villarreala koji je u prvom ogledu ovih dviju momčadi slavio 1:0. Taj susret igran na stadionu Maksimir pogotkom iz kaznenog udarca riješio je Gerard Moreno.

Trener Dinamove momčadi Damir Krznar uvjeren je u pobjedu svoje momčadi, a njegovo mišljenje dijele i igrači koji su u utorak izašli na konferenciju za medije i najavili ogled u Španjolskoj.

 

 

Uz Ademija je puno lakše

Krznar je bio potvrdio da će Arijan Ademi biti spreman za utakmicu, a Bruno Petković za sudjelovanje u manjoj minutaži. Nastupu momčadi u punom sastavu nada se i Kristijan Jakić:

''Nadamo se svi da će Ademi biti spreman, znamo svi kakav je karakter. Uz njega je 50 posto lakše igrati. Kad on vikne, svi se trgnemo. Pravi je vođa i da nije njega ne bismo dogurali ovako daleko. Atmosfera je pozitivna, posebice nakon pobjede protiv Lokomotive. Vratili smo se na vrh HNL-a i s pozitivnim razmišljanjima putujemo u Španjolsku. Bilo bi nam lakše kad bi nas podcijenili i nadamo se da će to i napraviti. Budemo li na našoj razini, neće biti problema, pobijedit ćemo.''

Nema većeg motiva od polufinala

I Joško Gvardiol smatra da Dinamo ima šanse.

''Prvo poluvrijeme smo odradili bolje od njih. Taj jedanaesterac je bio nesreća i to se u uzvratu ne smije događati. Oni su tehnički i taktički predobri, mi moramo iskoristiti našu fizičku snagu i prekide'', rekao je dodavši da ne razmišlja je li mu to posljednja utakmica za Dinamo.

''Prolaz nam donosi polufinale, a u ovom trenutku ne postoji veći motiv od toga. Znamo kakvu kvalitetu ima Villarreal, ali i mi smo dobra i iskusna ekipa. Pokazali smo to kroz cijelu sezonu, a tako ćemo se postaviti i u četvrtak. Moramo ući čvrsto i s hladnim glavama. Daj Bože da prođemo'', dodao je Ristovski.

Utakmica u četvrtak započinje u 21 sat.

Pročitajte više