Dinamo u Europi

Dinamove četiri opcije za Villarreal. Hoće li Krznar iznenaditi izborom?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO večeras očekuje uzvratni susret četvrtfinala Europa lige protiv Villarreala, a Damir Krznar ima nekoliko dilema uoči utakmice u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz prvog ogleda.

Bojazan zbog ozljede Ademija na gostovanju kod Lokomotive nestala je, kapetan će biti spreman za utakmicu. I dalje se čeka na Brunu Petkovića kojeg muči ozljeda ramena. Krznar je uoči puta u Španjolsku rekao da će biti spreman za 30-ak minuta, ali postoji mogućnost da će iznenaditi Emeryja s Petkovićem od prve minute.

''Ademi je zdrav, raspoložen i spreman. Petković ima problema, ali uz blokadu će biti u konkurenciji. Što se tiče kadra, bit će minimalnih promjena. Nemamo vremena za eksperimente. Imamo odličnu ekipu koja može itekako biti konkurentna", rekao je Krznar na konferenciji za medije uoči utakmice.

Dakle, drastičnih promjena ne bi trebalo biti u odnosu na prvi susret. Sve se vrti oko Petkovića, ako on bude spreman, sve će biti bitno drugačije. Ovo su Krznarove opcije:

Opcija 1: Franjić od prve minute

Bartol Franjić bio je najavljivan kao starter u prvoj utakmici u sustavu u kojem bi Oršić prešao u vrh napada, a iza njega bi bili Majer i Ivanušec. Franjić bi ušao u sredinu s Jakićem i Ademijem i omogućio kapetanu veću slobodu u izlascima prema naprijed.

Dinamo (4-3-2-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Ademi, Jakić, Franjić - Ivanušec, Majer - Oršić

Opcija 2: Petković spreman

Ako je Bruno Petković uistinu dovoljno spreman da utakmicu započne od prve minute, bila bi to sjajna vijest za Dinamo. Značio bi to povratak momčadi koja je iznijela najveći dio europske sezone. Petković bi zauzeo svoju poziciju u napadu, Oršić i Ivanušec bi na krila, a između njih bi igrali Majer i Ademi.

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Jakić - Ivanušec, Majer, Ademi, Oršić - Petković

Ostale opcije

Naravno, postoji i mogućnost da Krznar neće ništa mijenjati u odnosu na prvi susret jer je Dinamo igrao dobro. U tom slučaju u igri bi ostao Iyayi Atiemwen.

Spominje se i opcija da Dino Perić zaigra od prve minute u sustavu s tri centralna braniča, koji je u Dinamu često forsirao Nenad Bjelica. Tada bi bekovi dobili veću ulogu u napadu, a na klupu bi se preselio ili Jakić ili Atiemwen, ovisno o Petkovićevom stanju, no teško da će Krznar ići u tako veliku promjenu sustava uoči utakmice sezone.

Pročitajte više